2010-04-05
前兩日係同老公豬拍拖四週年紀念日,我地專登黎返呢間野到Dinner..點知又係誤會老公卜左台,我又誤會佢卜左..結果..唉~~又要排隊,,哇!19:35一去到,駛唔駛咁多人呀~!行到埋去個企門口個黑3姐姐話2人台要等第18張!OMG!問佢可唔可以行開陣,佢話最好唔好,唔係要重新掛過咁慘~18張wo!!不過佢都幾細心咁講句唔好意思之後比左張meau我地睇下食咩~~唉~~冇卜台都知衰架啦..等下啦!我又想坐海景位,咪再問下姐姐要等幾耐先有海景位..點知原來比人卜晒..:...mad: 老公見我又真係好想.....咪下個姐姐,佢應承我地會盡量安排~之後等左20-30分鐘到左我地,都算幾快.估唔真係海景位~好令~老婆笑到見牙唔見眼(讚:排我同老婆前邊有個應該係1家4口,由o個2個小妹妹留完名之後一直企係個姐姐隔離,不停好似急口令咁係到問到未呀?有位未?快d啦!個丫媽就係咁黑面嘈佢,我同老公都聽到煩,勁想叫佢地收聲!但個姐姐居然仲一路keep住笑容答佢地神人丫)入到去坐左一陣,好煩惱唔知食咩好,樣樣都好似好好食~就捉左個waiter叫佢介紹,佢好熱心介紹左好多野食,之後好開心點晒野食等開餐~期待
唉~~冇卜台都知衰架啦..等下啦!我又想坐海景位,咪再問下姐姐要等幾耐先有海景位..點知原來比人卜晒..:...mad: 老公見我又真係好想.....咪[哎]下個姐姐,佢應承我地會盡量安排~
入到去坐左一陣,好煩惱唔知食咩好,樣樣都好似好好食~就捉左個waiter叫佢介紹,佢好熱心介紹左好多野食,之後好開心點晒野食等開餐~期待呢~!
但等左差唔多10-15分鐘都仲未有野飲囉!我地諗住傾下計唔緊要啦~
點知呢個時候有個waiter行過一野車低個蝦卷走左~仲聞到一陣怪味~~(我同老公即昤心諗佢唔係行過放屁咁型丫)
我地都差唔多食完個蝦卷仲未有野飲!嬲嬲地叫左個waitress追野飲啦,佢居然拎左兩杯熱水比我地=.=||||汗
正當老公準備發脾氣嘈佢既時候d野飲到!算啦~~人地打工姐~~
之後差唔多又坐左10分鐘,有pizza食啦~~Yeah!!但點解個沙律仲未有既=.=??d菜未買XD?!咪叫個waiter幫手問問係咪冇落到order~
又隔左5分鐘到~我地又聞到陣怪味,之後又係o個個waiter一野車左個沙律落黎!仲要撞到老公隻杯!好彩只係整濕小小姐!但勁嬲既係佢一句sorry都冇講就咁走左去!!!!!!!
算!~今日係大日子,應該開開心心唔應該嬲既~之後我地食到勁飽係到傾計~係到左睇右望~
我地都坐左個幾鐘,睇住d waiter冇停過做~佢地真係好生意~~
望望下比我地望到個奇景,有個細細粒既waitress一野成張登舉起夜係頭頂-口-好大力丫~!我同老公睇到呆晒!!之後忍笑忍到好辛苦
不過佢舉登果下,佢隔離個男人巧尷尬囉~因為張登係佢塊面左邊1cm位置飛過,我諗打中左會幾痛~但個waitress好似咩都唔知咁一支箭飛走!(點講都好,呢間野點都有小小高級dd既餐廳feel,咁樣好似街頭馬戲團做show咁囉!唔知我仲以為自己去左睇街頭表演=.=)
最後我地食左個甜品就叫埋單~今次我地專登等怪味waiter行過之後叫佢~原來陣怪味唔係放屁,而係佢身上傳出黎~好似d人n年冇沖涼咁~
★麻煩公司高層請你地既員工注意下個人衛生!!感謝★
整體黎講,d野食同服務都ok既,不過有部份野可以改進下囉!!
1)有咩可能門口等位1miss就要重排架!!要少都可以過2-3個啦~!
2)好彩門口個姐姐夠大聲姐,咪都冇支就要人等叫名!企遠d/姐姐失聲咁點叫名?!之後又要人地重排???
3)唔該落野食既人唔好一野車d野食落黎囉!!今次好彩係水,如果係其他野有排洗囉!點返屋企丫?!
4)買單找錢駛唔駛咁耐??足足等左差唔多10分鐘先有人比張單老公簽!