之前經過呢個綠色轉角位見到坐滿人,決定要再搵一個週末早少少到!小店座位唔多,我哋剛好坐咗喺靠窗邊的吧枱🌿☀️週末陽光照射入來有一種特別寫意好溫暖嘅感覺☺️這店最近推出咗全新pancake Menu,有鹹有甜一共有6款Pancake🥞我哋就揀咗鹹甜各一,分別係Oppa’s Chicken同Strawberry Bubblegum🍓🔸Oppa’s Chicken🍗呢個係韓式炸雞style既Pancake,有甜辣韓式炸雞,有3件炸雞,淋上的醬汁好足,食落都好濕潤好惹味!我哋特別鍾意佢面頭的酸忌廉醬,平衡咗炸雞嘅辣味😛🔸Strawberry Bubblegum🍓三層Pancake夾住麻糬!質感好軟糯🥰好好食!驚喜度滿分💯淋上好多士多啤梨果醬,酸酸甜甜好開胃🤤上面仲有一球雲呢拿雪糕😚旁邊又有脆片、士多啤梨、藍莓,整體配搭都好完美🙌🏻❤️小店有好幾款Signature Coffee都好吸引,我地都好想試,真係好掙扎!! 最後揀的兩杯都幾好,都啱口味。🔸Dirty Coconut🥥Dirty Coconut用上nutty啲既啡做base,加埋椰奶,質感順滑,椰味突出,又有層次感。🔸Yuzu Cold Br

🔸Oppa’s Chicken🍗

🔸Strawberry Bubblegum🍓

🔸Dirty Coconut🥥

🔸Yuzu Cold Brew
Yuzu Cold Brew 由韓國柚子蜜、鮮橙汁🍊自家製冷萃咖啡組合而成,面頭一層泡泡連同香橙乾片,飲落微酸,又帶有柚子蜜的甜味🍯完全可以平衡返食完Pancake甜甜鹹鹹的heavy感覺,成件事好refreshing🌿

📍#TheThird (#元朗美食) @thethird.hk
元朗建德街69號大福大廈地下1-B號舖