📍揀得啱車仔麵 (上環)上環皇后大道中181號新紀元廣場低座2樓205號舖-----B仔一直都係車仔麵嘅忠實粉 有啲人覺得車仔麵好頹 但係我就覺得車仔麵就好似打邊爐咁 可以將自己鍾意食嘅食材集中係一個碗裏面 實在係非常之正而呢日我就試咗網上有好多人推介嘅呢一間揀得啱車仔麵 😁-三餸麵套餐加熱飲($55)一共有七種面底可以揀 而B仔就揀咗米粉 揀完麵底之後就可以揀餸 餸菜方面一共有31種選擇當中有九款係素食😊最令我驚艷嘅就係黑松露雞肉水餃 黑松露味非常重 餡料亦配搭得夠清新 食落感覺健康且好特別 而除左黑松露雞肉水餃之外 香甜蘿蔔同新鮮粟米亦係必點之選 蘿蔔個味道就好似佢個名咁 非常香甜 而粟米就甜且爽口 令到成個湯底嘅味道得到昇華😝另外一個值得推介嘅就係佢哋嘅極品牛腩條 牛味夠重 而且軟腍入味 幾高質🐮-🦆麻辣鴨血($28)麻辣味道做得好好 鴨血亦非常嫩滑 每塊鴨血都好入味 做到鮮 香 麻 辣 28蚊黎講 算係非常高質雖然今次冇嗌到佢哋嘅麻辣小鍋米線 不過食完呢一款麻辣鴨血之後 覺得佢哋嘅麻辣小鍋應該好唔錯 下次會試一試-千杯不醉雞翼五隻($28)酒味非常濃郁 而且烹調得夠腍 輕輕一咬
📍揀得啱車仔麵 (上環)
上環皇后大道中181號新紀元廣場低座2樓205號舖
-----

千杯不醉雞翼五隻($28)酒味非常濃郁 而且烹調得夠腍 輕輕一咬就可以離骨 好方便食用

👶🏻B仔整體評價:7.8/10個👍🏻
👶🏻B仔抵食程度:8/10個👍🏻