2018-12-03
🌶🐔麻辣雞乾鍋🐓▪️依到個環境幾好,幾寬敞舒適,純粹忽然好想食酸菜😂但反而覺得最普通~依個麻辣雞乾鍋有2~3個辣椒圖案🌶🌶🌶起初都怕好辣,但其實一啲都唔辣🤔見就見到好多紅當當嘅辣椒,但我就最鐘意食d洋蔥青蔥,最索味~雞肉就同個鍋一樣咁乾咁柴,而且真係好細粒好細件,(好似未發育就比人斬左泥食🐥😂)成鍋大部分都係炸薯條🍟😅佔左一半咁多,個底都係墊左好多。🐟酸菜桂花魚紅薯粉🍜依個碗好大,但其實都幾少紅薯粉,不過勝在口感彈牙,幾好咬!桂花魚不算太多小骨,入口都軟腍嫩滑,酸菜就有d失望,好碎,我期待係酸菜 爽口個部分比例多d,但成碗得d葉位,好似梅菜咁無乜口感🙁🍢串燒反而即燒嘅串燒最值得推薦!燒得恰到好處,最正係有4種調味粉比你任落唔嬲,我最愛青辣椒粉,好似紫菜味😂紅色個d就係辣椒la~~重口味d可以試下落多d。鰻魚: 第一口有點東京築地吃即燒鰻魚嘅味道,係醬汁唔夠日本香,但質感好嫩口但又啖啖肉,接近無小骨🤤愛鰻必食~台灣腸: 台灣腸唔同廚師腸,普通脆腸,外皮腸衣會厚d 脆口d,肉質紮實彈牙,味道香甜惹味d👍豬大腸: 依個又係必食之一,好彈牙又唔韌,仲鎖住肉汁🤤一點也不乾!豬大腸中間仲串左粒青辣椒
🌶🐔麻辣雞乾鍋🐓
▪️
🐟酸菜桂花魚紅薯粉🍜
依個碗好大,但其實都幾少紅薯粉,不過勝在口感彈牙,幾好咬!
🍢串燒
豬大腸: 依個又係必食之一,好彈牙又唔韌,仲鎖住肉汁🤤一點也不乾!豬大腸中間仲串左粒青辣椒,辣得好過癮。