2017-11-17
A姐:考下你,如果我係一封信,咁你係咩?M佬:(又痴咗邊條筋?)我知道啦,你是一封信,我是郵差吖嘛。A姐:好醒目喎!下一題,我係智恩,咁你係邊個?M佬:Um......A姐:唔知呢?係李英宰呀!M佬:乜水?A姐:有無搞錯,浪漫滿屋嘅男女主角呀,宋慧喬同Rain呀!下,我又會知啦!不過放工唔洗諗公司嘢,同A姐講下呢啲無聊嘢,都幾浪漫吖。今晚一於去黃埔滿屋廚房Fullhouse Kitchen食飯,嚟個真•浪漫滿屋。東南亞風味拼盤小食拼盤有越南蔗蝦、泰國辣魚餅同金絲蝦卷,各三件。蔗蝦彈牙; 金絲蝦卷由條條薯仔包住,賣相好吸引,外脆內軟; 魚餅香草味濃。黑松露野菌墨西哥餡餅餡餅炸到十分香脆,裏面包住黑松露野菌,多到就快跌晒出嚟,口感豐富,記住趁熱食。新加坡雞飯雞件去晒骨,唔洗煩,用咗多種香料浸煮,肉質嫩滑,記住點埋秘製醬汁,吊埋啲鮮味。另一亮點就係雞湯油飯,入口甘香軟綿,正。滿屋招牌喇沙一嚟到,就聞到陣陣椰香。第一時間,當然係試下嗰喇沙湯底先,質地厚身,入口香濃,蝦味濃郁,味道層次分明。青口鮮蝦爽口,魚蛋彈牙,最正係豆腐卜同米粉,吸晒啲喇沙湯,真係Perfect match。洛神花茶食完咁多
A姐:好醒目喎!下一題,我係智恩,咁你係邊個?
M佬:Um......
A姐:唔知呢?係李英宰呀!
M佬:乜水?
A姐:有無搞錯,浪漫滿屋嘅男女主角呀,宋慧喬同Rain呀!
東南亞風味拼盤
黑松露野菌墨西哥餡餅
新加坡雞飯
滿屋招牌喇沙
洛神花茶
食完咁多嘢,最啱飲杯洛神花茶,幫助消化。