2020-01-30
1918 views
我哋每年都有個習慣,就係習齊一班好朋友 #初三 出嚟 #團拜。一如以往,我哋先去飲茶,再上住喺 #大圍 嘅 #朋友仔 屋企 #打麻雀、發吓新年財。呢日我哋嚟到 #顯徑村 嘅 #喜慶酒家,好在一早有人過嚟搵定位,#小秘書 嚟到就有得食。唔係誇張,我班朋友幾乎成張 #點心紙 裡面嘅項目都點齊,源源不絕嘅 #點心 一碟又一碟送到面前😅 真係多到覺得有啲壓力(好彩有人埋單)🤪 #鳳爪排骨飯、#燒腩仔、#炸魷魚鬚... 都係 #小秘書 至愛😋 #蒸飯 吸收哂所有肉汁,好惹味🤤 #燒腩仔、#炸魷魚鬚 都好香脆🤤 不過件 #叉燒酥 就有啲失真,師傅似乎唔記得將佢加熱,咬落去凍嘅🥴 想搵 #服務員 幫手處理啦,又叫極都無人得閒,更何況有人過嚟加水😅 難得屋村酒樓都有唔錯嘅裝修、食物質素都唔並差,如果服務可以加以改善,呢度都算係「飲茶」錯嘅飲選擇😚