2018-06-26
已經係第2次去home sweet home ,之前覺得呢間餐廳幾浪漫,點知今晚再黎,除左仍然保持浪漫嘅氣氛外,仲多左一份熱鬧感。點解?因為佢地用左世界盃做主題,加多左唔同嘅國旗,門外放左個足球,簡單嘅佈置,但係增添左唔少嘅氣氛。今晚我地點左個德國豬手同BBQ豬肋骨。先黎個名貴嘅前菜先,帶子新鮮,海膽鮮甜,個龍蝦湯杯上,濃濃嘅龍蝦味。嘩嘩嘩!係火燒豬手啊!望住啲充滿油脂嘅豬皮,已經好吸引,流晒口水呀。豬手本身已經熟,上枱之後會有職員幫手點火,等啲火熄晒之後,就可以請職員拎返入廚房切開 。專業果然係專業,切得好好,哈哈。個皮非常香脆,豬手啖啖肉,肉質嫩,加埋少少肥膏一齊食真係一流。味道唔會過鹹,再配埋酸菜或芥末醬,平衡返之餘,都可減下油膩感。豬肋骨嘅肉質煮至離骨,輕輕一切已經可以,肉質相當鮮嫩而且非常腍。味道方面,搭配嘅特製醬汁好香好好味,甜甜的,單吃唔會過鹹,好夠味。一塊有大概8至9件骨,有薯條配菜,2個人share岩岩好。服務員有禮貌又親切,經常為食客加水,唔錯
今晚我地點左個德國豬手同BBQ豬肋骨。
服務員有禮貌又親切,經常為食客加水,唔錯