2023-08-20
#20230817 📝📍 餓媽家姐 @ohmumsister 尖沙咀加拿芬道45-47號宏生大廈地下D2號舖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖#炎上一口和牛 $36💭 夜晚路過尖沙咀發現有間新開小食店幾搶眼,主打啲港台日系既創新小食,即刻想試下🤤寫係話有6粒,但發現廚師哥哥可能因應size所以比多過6粒,感覺賺左🤑咬落唔算爆汁但牛味滿滿🐮調味調得幾好,食完唔會咸到頸渴.#魚蛋拼燒賣 $20💭 $20有14粒,當然可以淨要魚蛋或者燒賣啦,店主姐姐好好咁幫🐷分開左兩兜等啲汁唔會溝埋,如果食魚蛋強烈推薦食到辣既可以叫咖哩汁,辣辣地好惹味😋.#粉紅火龍汁脆香單骨雞翼 $45💭 受住#Barbie 既熱潮,依家真係通街都係呢隻死亡barbie粉😂估唔到連野食都有,一開始係有少少怯,話晒隻色都有啲化學🧪估唔到呢個竟然係今餐既mvp,雞翼本身炸得好香脆,而入面又好juicy,就咁食已經好味👍🏼個醬其實係沙律醬溝火龍果,食落酸酸甜甜,再加上佢凍凍地好清新,夏天掃街食一流🌞.#XO醬羊肉炒腸粉💭 有個沙嗲牛肉炒腸粉🐷都好想試,最後都係覺得羊肉少見啲,叫xo醬真係無死😎好有鑊氣,有大排檔既味道👅腸粉都好
📍 餓媽家姐 @ohmumsister
尖沙咀加拿芬道45-47號宏生大廈地下D2號舖
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
#炎上一口和牛 $36
#魚蛋拼燒賣 $20
#粉紅火龍汁脆香單骨雞翼 $45
#XO醬羊肉炒腸粉
💭 有個沙嗲牛肉炒腸粉🐷都好想試,最後都係覺得羊肉少見啲,叫xo醬真係無死😎好有鑊氣,有大排檔既味道👅腸粉都好夠味,入面除左羊肉仲有啲蛋同洋蔥炒到勁香🧅完全唔似可以係小食舖食到既野食咁,有啲驚喜🤩
#尖沙咀美食 #🐷在尖沙咁 #🐷_食
#尖沙咀小食 #香港小食 #掃街 #小食 #炒腸粉 #雞翼