2021-10-06
我男朋友帶我去左呢間101樓有無敵海境嘅餐廳食lunch 對住呢個景食個人都開心啲🥰🥰 由於我條褲有啲緊所以揀左3 courses 而我男朋友就食4 courses🥳 餐前有包同芝士薄脆 包皮好硬但入而超級軟綿綿 所以我食哂入面就算😛 而芝士薄脆好香芝士味 仲好脆 正😍餐廳慶祝生日仲有個蛋糕型嘅音樂盒播住生日歌比你影相 上面仲有個好可愛嘅小甜品😍 我地仲叫左一杯白酒同一杯cocktail chill 下😆Mix and Match lunch (3 course $440)Iberian Octopus我都幾鍾意食八爪魚 呢道前菜都幾啱我😋 八爪魚份量唔算多 亦都唔係爽口嘅質感 但配埋旁邊嘅番茄洋蔥又幾開胃🤤 如果冇左啲豆就仲好啦😂French Suckling Pig擺盤好靚嘅一道菜😍 慢煮48小時嘅乳豬好入味又林🥰😋 但廚師又煎到個皮脆脆地 口感十分好😆👍🏼 配菜有紅菜頭 食落有啲似甜蘿蔔🤨 旁邊仲有埋wasabi蓉 我唔覺意點多左辣到傻😅Souffle梳乎厘超級鬆軟 仲充滿空氣感🤤🤤 配左熱情果雪糕 不過有啲太酸 我唔係好頂得順😅😅Mix and Match Lunch (4 c
Iberian Octopus
French Suckling Pig
Souffle
Mix and Match Lunch (4 courses $490)
Brittany Sardines
沙丁魚本身係平野 但可以整到咁靚我都好佩服😌 腌製過冇左啲臭腥味 加左啲檸檬汁仲有啲紫菜一齊食感覺幾新鮮🥰
Perigord Duck Foie Gras (add $180)
不得不提 呢個鵝肝好好食 應該係我食過最好食😋 鵝肝入口即溶 係真係即刻😦 成個口都好香好滿足🤤 而鵝肝面有啲菇 佢配嘅醬汁係無花果 不甜不漏 互相配合住兩種味 好滿意😋
Patagonian Toothfish
白鱈魚煎得好香 但又唔會乾哂 感覺仍然幾滑🥰 配嘅汁係綠柚子仲有啲wasabi 組合幾新鮮👍🏼 不過旁邊嘅蘿蔔我就麻麻地啦😛
Citron Givre
檸檬形+味嘅蛋糕 好精緻😍😍 入面有海綿蛋糕同檸檬味夾住一層層 不過真係好酸 真係搞唔掂...😅😅
最後仲有飲品(coffee/ tea) 無限提供 啱哂傾下計呀😝