1011 TEABAR (灣仔) 📍灣仔皇后大道東200號利東街地下G39號舖1011 SIPTEA台灣過江龍茶飲聯乘紅爆日本🇯🇵《咒術迴戰》,灣仔利東街分店內有一面大型打卡牆,好有特色,仲獨家發售周邊商品。HKD 88 盲盒紙杯組合,可以揀選餐廳任何其中一款茶飲,有機會抽到閃咭、襟章、帆布袋等。粉絲一定要收藏。不過今次我係用美酒佳餚節品味卷換領飲品同食物。牛油果啤梨茶配Tiramisu🍰:不添加人造色素,選用新鮮水果,牛油果🥑打得好順滑夠曬熟透,打致滑身沒有顆粒,啤梨做左甜味擔當,飲得出啤梨清甜,整體出奇地夾。 Tiramisu 味道麻麻,忌廉嗰層出水、又吾夠咖啡味,口感都不夠細膩飽滿。火龍果芒果茶配芝士蛋糕🍰:整杯紅紅黃黃好似配搭過咁,紅肉火龍果根本是通便認證,芒果🥭主要帶出甜味,不是人工芒果醬調配,感覺健康,而且有沙冰質感。芝士蛋糕🍰不是扎實的,一叉即散,有待改善。總結:打卡同閨蜜👭聚會好地方茶飲選擇多 唯蛋糕質素有待改善 #本地遊 #foodie #2021展覽#wineanddinefestival#咒術迴戰#期間限定#1011sipteahkf
1011 TEABAR (灣仔) 📍
灣仔皇后大道東200號利東街地下G39號舖

不過今次我係用美酒佳餚節品味卷換領飲品同食物。

總結:
打卡同閨蜜👭聚會好地方