2019-07-24 204 views
星期六去油塘探朋友,佢提議再次去附近嘅大本型八幅屋涮涮鍋食放題,挑戰食量。店內環境相當闊落,坐得舒服。我倆入座先揀湯底,我揀咗個冬瓜薏米湯底,諗住清清地至可食到海鮮嘅鮮味。除咗用手機點刺身及其它海鮮食材,仲有自助嘅火鍋配料,有炸物,串燒,壽司,菜,丸類,雪糕櫃同飲品櫃種類亦多。刺身三文魚,吞拿魚肥美冇筋,甜蝦鮮甜,虎蝦肉爽彈牙,刺身較細片,但鮮甜,咁都好嘅唔會嘥嘢,唔夠食可以再點過。壽司都好多款,我揀選咗幾件,都唔錯。炸物,串燒方面,迷你甜番薯,外脆內粉甜,真係最好食。燒大蝦蝦肉爽口彈牙又易剝殼。燒豬頸肉燒得啱啱好,肉質又嫩又有肉汁,唔會燒到乾𠲜𠲜。特選美國肥牛肉質鮮明,肥瘦均勻,嫩滑唔肥膩又有濃郁嘅牛味。鮮蝦肉鮮甜彈牙,聖子、魷魚、帶子都新鮮。$198 120分鐘任飲任食,星期一至四仲平$20,食物有咁多種類,質素又唔差,真係超值抵食。

特選美國肥牛肉質鮮明,肥瘦均勻,嫩滑唔肥膩又有濃郁嘅牛味。

鮮蝦肉鮮甜彈牙,聖子、魷魚、帶子都新鮮。