聽聞沙角邨大排檔有好抵食嘅任飲任食自助火鍋,當然要去試下啦!我,老公加埋媽咪三個人六點四十分到,即刻有枱,唔使等位,所以都係早尐去好!嘩,未見過咁嘅排場,真係好多嘢食呀!仲要樣樣都供應十足!林林總總嘅火鍋料,真係睇到眼花撩亂啊! 個湯底我哋要咗個芫荽皮蛋,芫荽唔多,皮蛋一隻開邊,完全覺得唔值$45,不過見佢有咁多嘢食先至收$69一位,拉番勻都OK嘅! 蟹:好新鮮,雖然細細隻,但係好多羔,好好味! 瀨尿蝦:好生猛,拎咗返一陣都仲郁架,都係細隻嘅,但係好鮮! 蜆(花甲):好甜! 生蠔:size適中,得老公一個食,佢話OK! 鵝腸:好爽! 肥牛:一般貨色,一塊肥牛有三分二都係白色,雖然唔老,但係好肥! 丸類:超多選擇,不過我哋唔係好食,所以只係試咗少少!有隻包心丸裡面係忌廉蘑菇,幾特別,不過好滯! 蔬菜類:唐生菜,白菜仔同豆苗都幾好,豆苗仲要好快就無哂!白蘿蔔同粟米都好甜;炸芋頭夠粉,不過太大件,食一兩件就好夠!配料繁多,不能盡錄...我哋仲要飲咗唔少細支裝汽水,真係食得好飽好滿足!每位收費$69,另加湯底$45,計番三個人每人都只係$84就可以任飲任食三個鐘,食到捧住個肚走!超讚!以屋邨大

蟹:好新鮮,雖然細細隻,但係好多羔,好好味!
 瀨尿蝦:好生猛,拎咗返一陣都仲郁架,都係細隻嘅,但係好鮮!
 蜆(花甲):好甜!
 生蠔:size適中,得老公一個食,佢話OK!
 鵝腸:好爽!

配料繁多,不能盡錄...

我哋仲要飲咗唔少細支裝汽水,真係食得好飽好滿足!

以屋邨大排檔水準,真係算唔錯,一定會介紹尐同事朋友再去食過!
2011-01-02
$84 (Dinner)
  • 蟹,
  • 蝦,鵝腸