2018-03-11 61 views
旺角有好多特色樓上cafe,今日黎到一間令朋友心心眼既cafe食lnuch,而呢間朋友心心眼cafe主打係花,唔止裝修好有温室田園既感覺,食物都含有花既元素,上到樓一出𨋢就feel到門外設計花左唔少心思,佈置得好靚.同朋友點左2份主食share.餐湯南瓜忌廉湯打得細滑,南瓜蓉甜味香.松露帶子雜菌意大利飯意大利飯煮得岩岩好唔會過火變得太淋食落帶嚼口,帶子新鮮嫩口拌上黑松露醬令味道更香濃,雜菌份量多每一啖都充滿菌香而且意大利飯有加小小芝士香味,好滿足.法式嫩煎鴨胸佐玫瑰草莓醬鴨胸唔會過瘦帶點油脂香,煎得嫩唔會過鞋口,玫瑰草莓醬帶小小甜香玫瑰味唔太濃感覺同煎鴨胸好配搭,伴碟蔬菜有心機拌上黑醋汁減少肥膩感,玫瑰鮮奶伯爵茶杯好有心思外觀十分吸精,伯爵茶上奶泡鋪上玫瑰花瓣,淡淡奶香味不錯不錯.胎菊甘駿眉紅茶原壼茶上,茶壺同茶杯都好靚,茶味香而不會過濃,慢慢飲可以消滯解膩,為整餐劃上完美句號.

同朋友點左2份主食share.

餐湯南瓜忌廉湯打得細滑,南瓜蓉甜味香.

松露帶子雜菌意大利飯

法式嫩煎鴨胸佐玫瑰草莓醬