2022-06-24 193 views
呢日收工同個仔一齊食晚餐,佢話想食車仔麵,我們就去了郭仔記,之前有食過大埔墟果開,質素都幾好,今次試下昌運呢間.餐牌有些車仔麵餸都幾特別,如酸齋,瑞士流心蛋和一些振興的丸類,振興在大埔都頗有名氣,之前自己買過食,味道都幾好,每枱有樽菜甫拌飯或麵.餐廳現時有免費轉做酸辣湯的優惠。酸齋,牛腩,振興牛丸,炸雞扒,酸辣湯粗麵酸齋味道正常,牛腩炆到夠淋和入味,牛丸的牛肉味偏濃和彈牙,雞扒醃得夠入味,麵的份量都算多,男仕食完都夠飽。酸齋,蘿蔔,鹵水雞翼,豬皮,牛腩,豬軟骨,粗麵加腩汁蘿蔔清甜爽口,雞翼有香濃鹵水味,豬皮用了咖喱汁做汁底,豬軟骨淋身,軟骨也容易咬碎。總結餐廳環算是整潔,座位上算舒服,裝修較新,食物份量算大份, 食物質素也不錯。 喺大埔中心附近食車仔麵又多個選擇。

酸齋,牛腩,振興牛丸,炸雞扒,酸辣湯粗麵

酸齋,蘿蔔,鹵水雞翼,豬皮,牛腩,豬軟骨,粗麵加腩汁