Maison Du Mezze

2022-07-23 671 views
🔸️Maison Du Mezze 🌍黎巴嫩菜去完大澳3日2夜偽旅行,出返嚟東涌食晏晝,見到呢間中東野,太開心! 因為我好鍾意食中東類既燒烤架!佢地既肉特別醃製過而且唔會乾,食落有肉汁,香港少有,必試。🗨️ Lebanese Hummus $90中東菜入面一向都有既鷹嘴豆泥蓉,加入芝麻醬,檸檬汁, 橄欖油造成既dip,配搭一塊自家製pita bread ,非常鬆軟。忍唔住叫多塊bread $15,黎到時仲係辣手。🗨️ Tabouleh $118都係中東地區特有既沙律,主要係切碎咗嘅蕃茜,蕃茄,布格麥(小麥)再撈啲檸檬汁,食落非常之清新。食肉前,打打底,當呃下自己...🗨️ Makanek $128本身諗住食Octopus leg 定係呢個羊肉腸,最後都係揀咗呢一款,果然冇揀錯!自家製羊肉腸,切開係爆汁。我本身自己好驚食羊,因為驚好騷,但係中東菜佢哋用既羊唔同再用香料配搭,真係整得好食呢!🗨️ Maison Du Mezze Ultimate Mix Grill $538重頭戲主菜,啱曬食肉獸。當中有五款:兩雞三羊。果然冇令我失望,啲雞都真係好嫩滑,又有肉汁,啲羊一啲都唔騷但有羊味。配搭咗四小塊嘅
🔸️Maison Du Mezze 🌍黎巴嫩菜

🗨️ Lebanese Hummus $90

🗨️ Tabouleh $118
食肉前,打打底,當呃下自己...

🗨️ Makanek $128

重頭戲主菜,啱曬食肉獸。當中有五款:兩雞三羊。果然冇令我失望,啲雞都真係好嫩滑,又有肉汁,啲羊一啲都唔騷但有羊味。配搭咗四小塊嘅羊肉烤餅,感動的好味!

🗨️ Arabic Oriental Rice $68
個飯配搭左啲肉碎係入面,好香,細細地,一人幾啖配肉食都好開心

🍹Tea O'clock $88
我哋叫曬三款mocktails,呢款比較清新啲

🍹 Ain't Nuttin $88
呢杯比較甜,不過佢按on top加咗啲燒過嘅椰子片都好香

🍹Yakult Lemonde $88
呢款可以畀你揀士多啤梨/菠蘿/熱情果味,朋友就揀咗士多啤梨,都係比較偏向甜

嘢飲唔算出色,可以叫鮮榨果汁,可能會更加開心。
不過bartender真係落足力去調較每一杯mocktails,欣賞!
整體嚟講服務環境都非常好,侍應用心介紹菜式,令我哋都好清楚想試咩,推薦!

📍東涌怡東路9號香港東涌世茂喜來登酒店地下G10號舖
Charcoal mix grill
2022-07-23
$400 (Lunch)
Charcoal mix grill
  • Charcoal mix grill