2022-12-05
香港銅鑼灣皇冠假日酒店入面既GiacomoRistorante係由🌟米芝蓮星級餐廳、有20年高級意大利菜廚藝豐富經驗既資深大廚主理👨🍳。餐廳嘅食材到烹調手法都盡美盡善,整個用餐體驗都好滿意!🍽️😋🥰💖✨ Red Prawn Spaghetti Chitarra 自己之前都食過幾間米芝蓮紅蝦,但呢個紅蝦意粉係我食過最好味嘅!🤩😋🦐🙌🏻 隻西班牙紅蝦非常大隻,廚師煮成半生熟。醬汁由羅勒、蕃茄、紅蝦熬製而成。蝦頭啲蝦膏好澎湃Sur晒出嚟,每條意粉都掛滿紅蝦汁🥰,超級好味道!😋🤩🤩✨ Marinated Hamachi w/ avocado & caviar 前菜係中鰤魚生🐟,配上鮮味濃郁嘅魚子醬,香味十足好吸睛!😍✨ Roasted Scallop w/ Pata Negra ham & fennel emulsion黑毛豬火腿🍖配北海道帶子,火腿係用伊比利亞黑毛豬的後腿製成,醃製左48個月,火腿肉味好濃郁,充滿油香😚。香煎北海道肉質好厚身,好新鮮軟嫩多汁 😋👍🏻✨ Amadai w/ Yari-ika squid & zucchini Trombetta 甘鯛立鱗魚🐟係用炸油淋上面,魚鱗豎
香港銅鑼灣皇冠假日酒店入面既Giacomo
前菜係中鰤魚生🐟,配上鮮味濃郁嘅魚子醬,香味十足好吸睛!😍
甘鯛立鱗魚🐟係用炸油淋上面,魚鱗豎起晒脆卜卜,魚身好嫩滑鮮甜,配上翠玉瓜海鮮汁好美味!☺️
✨ Charentais Melon w/ verbana & crème fraiche sorbet
哈密瓜甜品好清甜,為整頓午餐畫上完美句號!🥰😋☺️
💁🏼♀️侍應好貼心,叫佢幫手影相📸️,佢會移開枱上啲食物擺得靚啲,幫你影到最靚!😆🥰🥰😚
💰HK$1485
🏠 Giacomo Ristorante