2022-01-26
好難book嘅酒店下午茶,要準時每個月1號9點預約2個月後,等左好耐等到加左價先食到,今年多左個甜品架所以加左$200(原來食唔曬個架可以打包)。Tea set限時兩個鐘,食物分幾次上。Service超好,第一次食tea侍應會每樣食物都介紹😂,收碟又快,又不斷refill茶1) 首先會上飲品,咖啡茶朱古力就唔洗額外加錢。叫茶係永遠飲唔曬,我壺茶未飲曬,staff都不斷幫我refill2) 之後會上三文治,有牛油果蟹肉、三文魚魚子、藍莓火腿芝士、黑松露蛋沙律,全部都好食,麵包鬆軟。食完麵包都4成飽3) 再之後上scone同甜品架,scone好香牛油味,可以無限reill。甜品架有莓泡芙、朱古力蛋糕、tiramisu同椰子檸檬撻,味道正常無乜特別。4)最後有兩架甜品車,其中一架車有酒店signature拿破侖、栗子撻、馬卡龍、芝士蛋糕、馬德里蛋糕、蜜柑撻;另一架車有朱古力、黑森林蛋糕、panetone、卷蛋。全部甜品都可以無限refill,想食咩就點咩。除左拿破侖,其他全部就叫左一件share試下。總結:鹹點全部都好食,比較出色。甜點就無乜特別,味道普普通通,得拿破侖同朱古力比較好
總結:
鹹點全部都好食,比較出色。甜點就無乜特別,味道普普通通,得拿破侖同朱古力比較好食。
份量超多,鹹點太多三文治,甜品種類好多,就算甜品車甜品share食都飽到食剩,連晚餐都可以唔洗食。如果咩都想試下建議多啲人去。