2023-04-04 617 views
陪朋友去附近SOLO整指甲,等待嘅途中用咗Google同埋OpenRice搜尋附近有咩餐廳可以去,其中呢間Top Blade 好多人推介,打分亦好高,朋友整完指甲之後就嗱嗱臨行過去餐廳,可能因為時間尚早,仲未有人可以直入坐低做第一枱客人。侍應落黎介紹有咩食,同我地講薯條任加任食,我地都未諗到叫咩食侍應就已經比左2碟大大份薯條!薯條炸到金黃香脆,入口係好香濃既松露油味,真係食到停唔到口,好快就再加左一碟順便落order,主菜叫左flat iron steak同埋ultimate burger,飲品方面叫左Suntory生啤同埋黑啤。1. Steak 方面牛扒肉質好嫩滑,香草同一個伴碟炸烤蒜都好香,碟邊仲有黑椒同鹽,可以隨時自己調味。2. Burger 方面好厚身同半融既芝士,仲有酸瓜、蕃茄、生菜、煎蛋加埋牛油味好香烤到好脆既包,感覺仲好食過steak!
  • 黑松露薯條
  • 終極漢堡