2024-01-23 262 views
平時去觀塘都係去APM多,今次行左過黎裕民坊呢個廣場發現左一間寶藏餐廳,餐廳內坐得舒服而且望岀去個景都好靚,店員仲好好禮貌💯而且上菜餐具全部都好精美,有多個享受👍🏻我地點左個二人餐,有餐湯,兩款頭盤,兩個主食,兩杯飲品。🥢餐湯椰菜花湯,口感好smooth同creamy,好香椰菜花味。🥢頭盤白鯷魚茄子蓉多士多士中嘅茄子蓉同白鯷魚味道幾夾,白鯷魚唔會有腥味,口感同味道仍好豐富,第一次試覺得幾驚喜。意大利風乾火腿拼盤拼盤內有兩款風乾火腿,食落唔會過鹹又有果香味道👍🏻🥢主菜🥩炭燒安格斯封門柳配燒汁薯條牛肉份量唔少,肉質軟腍,配搭嘅燒汁仍好好味,薯條十分香脆我地仲另外點咗個黑松露薯條🍟,條條都好香脆,配搭埋黑松露,好滋味。🦞新鮮波士頓龍蝦意粉,意粉係手工意粉黎,望落已經好有食慾,個意粉整得好靚,份量好多,食落同平時唔同,軟硬度適中,個醬汁仲掛哂係意粉上,龍蝦有炭燒香味,肉質鮮味彈牙,一舊真係唔夠喉呀!今次晚餐好好味,感覺到餐廳岀品有誠意同有心思👍🏻

我地點左個二人餐,有餐湯,兩款頭盤,兩個主食,兩杯飲品。
椰菜花湯

🥢頭盤

意大利風乾火腿拼盤
拼盤內有兩款風乾火腿,食落唔會過鹹又有果香味道👍🏻

🥢主菜
🥩炭燒安格斯封門柳配燒汁薯條
牛肉份量唔少,肉質軟腍,配搭嘅燒汁仍好好味,薯條十分香脆
炭燒安格斯封門柳配燒汁薯條
黑松露薯條

新鮮波士頓龍蝦意粉

今次晚餐好好味,感覺到餐廳岀品有誠意同有心思👍🏻
椰菜花湯
炭燒安格斯封門柳配燒汁薯條