2021-02-10
話說琴日朋友同個女食完之後覺得OK推介我,我即時就book咗枱同媽媽提早食團年午餐。其實叫得「輕盈健怡」大家都知唔會好多嘢食,咁到底有咩食呢?1)沙律吧:唔同種類嘅火腿、吞拿魚沙律、水牛芝士蕃茄;水果類:切好一粒粒嘅橙、菠蘿粒、青瓜、蕃茄、幾樣唔同嘅沙律醬同埋麵包粒2)熱食湯粉部:自家製魚肉餅、魚皮餃、仲有其他腸仔啊、肥牛啊、蝦同埋青口係大熱,但一定都要經過廚師煮熱,並非凍蝦。3)點心部:蝦餃係超好食,羅漢齋水晶鮫、牛肉燒賣、奶皇包叉燒包都有4)湯:一個忌廉湯、一個中式湯5)飲品:紅茶、咖啡、水,每樣都有熱有凍,但係就冇檸檬有糖漿同奶,最後我自己過咗水果嗰邊拎咗啲橙同埋菠蘿粒自製冰紅茶🤣🤣總括來講,每人百幾蚊,你當去酒店飲茶食啲簡單湯粉麵,點心都OK啦,環境安靜,開晒dyson 空氣淨化幾。我同媽咪2個人去,媽咪最擦得,食左幾轉蝦同青口,我就樣樣都試下,12:00食到14:30,14:00後酒店仲送左每人一個芒果疏乎厘俾我哋食,開心到媽咪不得了!年廿九唔使同人迫,可以清清淨淨傾吓計食下野,真係一個唔錯嘅享受!驚OpenRice訂位仲有25 Asiamile ,正!
4)湯:一個忌廉湯、一個中式湯