2024-09-05
人氣打卡火鍋店走開高級fancy路線,平時人均都要$500埋單,最近竟然推出$288/2人套餐😂已經包咗湯底,叫鴛鴦鍋仲要唔使加錢😧。過足火鍋癮。湯底可以揀四川麻辣、芫荽皮蛋、沙嗲、菇菌。😁貪心嘅我一定係揀雙拼。一於試沙嗲vs 菇菌。兩款湯底都足料,沙嗲唔算濃郁,淺淺的花生🥜同芝麻香,菇菌好多菇!鍾意食過嘅人一定要叫,係清清地高湯嘅感覺。特選牛肉(2碟)午餐肉粟米餃(4粒)蟹籽墨魚丸(4粒)中山脆骨腩(4件)台灣鴨血(4件)芝士腸 (10條)稻庭烏冬(2個)時令蔬菜🥬一兜食物種類唔同花款都有啲。都幾豐富 。食物質素好有保證,每樣野都幾好食。由奇係蟹籽墨魚丸,爽口彈牙墨魚味好重。午餐肉粟米餃好特別嘅配搭,大大隻雲吞皮厚實但好食,午餐肉嘅內餡料,腍腍地爽爽哋。牛肉份量,亦比想像中多。兩碟各有十多片。整體來講好滿足。過足打邊爐癮之餘,餐廳嘅舊上海復古設計,仲可以打卡。P.S午市$288包加一茶芥醬料,晚市要另收。.
特選牛肉(2碟)
午餐肉粟米餃(4粒)
蟹籽墨魚丸(4粒)
中山脆骨腩(4件)
台灣鴨血(4件)
芝士腸 (10條)
稻庭烏冬(2個)
時令蔬菜🥬一兜
牛肉份量,亦比想像中多。兩碟各有十多片。
P.S午市$288包加一茶芥醬料,晚市要另收。