Book mark 咗呢間小店一段時間,不過佢主要做午市,晚市一星期只有一晚(星期四),呢晚終於約到朋友嚟一試,即使掛咗3號波,我哋都風雨不改小店Menu選擇主要有兩款:肉骨茶 同 叻沙. 我哋order 咗各一🔸招牌肉骨茶套餐 $70即時飲一啖落肚,暖笠笠,藥材味剛好,唔會太濃朋友話個”肉骨茶”嘅味道令佢諗返起細嗰同爹哋媽咪去星馬旅行嘅時候一早去地度小店食肉骨茶嘅回憶,啖湯唔止暖胃,仲暖上心頭呢~🥰除咗當歸,老闆話”肉骨茶”仲落咗二十幾款藥材同香料去餚製,既養顏、護理脾胃,仲有提高血液循環嘅作用肉肉可以同老細講你喜愛的肥瘦比例記住要點吓辣椒豉油一齊食*套餐 同 單點 嘅分別係:套餐多咗 油條 同 白飯🔸叻沙 $70老闆一放低碗麵,我哋覺得最搶眼嘅係正中間嗰棵郁郁下嘅植物仔原來棵植物仔係”叻沙葉”老闆話可以原塊葉食,或者搣碎撈埋落個湯度食呢次係我哋第一次食”叻沙葉”,味道好香濃(我哋即時諗起越南湯麵嘅 香花菜、金不換……)個叻沙湯底清香,微微辣唔會死鹹,唔會太杰太糊口食完成晚都無口渴感,亦唔會滯住滯住配料方面:螄蚶最出色,好鮮甜蝦蝦選用咗虎蝦,鮮味彈牙魚片軟滑,建議配埋一啖叻沙葉去食,

🔸招牌肉骨茶套餐 $70
即時飲一啖落肚,暖笠笠,藥材味剛好,唔會太濃
肉肉可以同老細講你喜愛的肥瘦比例
記住要點吓辣椒豉油一齊食
*套餐 同 單點 嘅分別係:套餐多咗 油條 同 白飯
肉骨茶

🔸叻沙 $70
老闆一放低碗麵,我哋覺得最搶眼嘅係正中間嗰棵郁郁下嘅植物仔
原來棵植物仔係”叻沙葉”
老闆話可以原塊葉食,或者搣碎撈埋落個湯度食

個叻沙湯底清香,微微辣
唔會死鹹,唔會太杰太糊口
食完成晚都無口渴感,亦唔會滯住滯住

配料方面:
螄蚶最出色,好鮮甜
蝦蝦選用咗虎蝦,鮮味彈牙
魚片軟滑,建議配埋一啖叻沙葉去食,味道即時升呢 🆙
豆卜吸滿湯汁,好惹味
另外仲有雞蛋、芽菜

而麵嘅選擇有 米粉、油麵 或者 米粉+油麵,我就揀咗大份米粉、細份油麵嘅摻摻喇,覺得咁樣嘅口感比例最適合!
叻沙

呢間one-man band 嘅小店簡單舒適 ,老闆親切
牆上貼有老闆嘅師傅到星馬當地試過肉骨茶店嘅小小品評
食物味道保持傳統風味之餘亦食得出老闆嘅用心改良