2022-10-04
Dahi Puri $65覺得重慶大廈一個神秘國度😛入面嘅嘢食永遠都令人感到驚喜😆今次試咗呢個素食嘅餐廳😇係個店員推介呢個菜俾我😉實際上我都唔知自己食咗啲乜嘢😂😂😂但係都幾好食個波😚都幾脆有少少似炸咗嘅炸兩😁然後入邊有一啲香料😍同埋薯仔😘佢綠色嗰個醬汁係有少少羅勒味+少少辣嘅感覺😊所以特別開胃特色燴薯球🥔$78佢個咖喱有少少似典型印度咖喱嘅口味😊唔算好辣都係非常之濃郁😍配烤餅一流😎另外一邊嘅薯波唔係剩係得一個薯仔🤪都包咗好多香料😂同埋芝士粒🥰所以食落去層次豐富芝士菠菜🥬$70芝士除咗表面淋左白色嘅芝士之外😊仲有一粒粒嘅芝士😍同個菠菜都特別夾咖喱雜菜🥙$65超爆重青椒定係辣椒嘅味道😆入邊都有薯仔同埋少少菜😇但係香料味道太重🤩所以唔係好食得出係咩菜Nan$20 & Garlic Nan 🧄$25依兩個烤餅係咁多樣嘢入邊性價比最高嘅兩款😌都各有特色😍普通nan就係比較硬身薄身😆有蒜蓉嗰一款就好香😍軟身同埋熱辣辣☺️所以各有千秋Mango Lassi$35我發現印度都幾興加芒果嘅飲品😊應該加咗牛奶🤣有少少似芒果奶昔
Dahi Puri $65
特色燴薯球🥔$78