2023-05-24
無諗過深水埗都會有高質嘅石燒牛,平時食石燒牛都係去出名果幾間。今日行去搭巴士嘅時候經過呢間。門口有個女仔好落力咁sell,餐廳仲要好光猛,我地就係咁樣吸引左入去食個晚餐😆😆餐牌好多選擇,仲有鰻魚好特別!環境好舒服,入面大概有10張枱,全部卡位,梳化凳。揀完食物出去落單俾錢,之後就有人送餐咖啦。落完單轉身就可以係自助吧拎野食,有沙律🥗羅宋湯同飯,仲有好多不同醬汁。。。好快食物就送上,個石板好熱要小心唔好掂到!牛小排朋友最中意食牛小排,因為軟淋好味,又唔會痴牙,一份大概200G左右,本身上枱時係1成熟,之後自己慢慢煎到中意食嘅生熟度就可以咖啦。牛小排真係好淋無根好正。本身無調味,自己係自助區拎醬汁就可以,或者可以食原汁原味一樣好juicy羊架一份有3支羊架,好大支。羊架送到上枱係至少都有5成熟咖啦,又係自己再加熱,好多肉汁咇出嚟,所以可以出去拎餐廳圍裙。羊架聞落去好香,食入口唔會有羊臊味。套餐已包括薯條同粟米,啲粟米我地放落沙律一齊食。沙律菜勁新鮮,完全無黃色。重點一杯杯加埋醬汁可以shake嚟食,搖均就食得!好玩又好味。出面食沙律幾十蚊一份,呢度任你食!仲有個羅宋湯,入面好多牛牛粒同雜菜
揀完食物出去落單俾錢,之後就有人送餐咖啦。
好快食物就送上,個石板好熱要小心唔好掂到!
牛小排
羊架
套餐已包括薯條同粟米,啲粟米我地放落沙律一齊食。沙律菜勁新鮮,完全無黃色。重點一杯杯加埋醬汁可以shake嚟食,搖均就食得!好玩又好味。出面食沙律幾十蚊一份,呢度任你食!仲有個羅宋湯,入面好多牛牛粒同雜菜,好好飲!我飲左4碗🤣🤣
呢度要早小小過嚟,因為街坊生意好快滿坐,我地走果時7點15分左右已經要等位,啲職員好有禮貌,幾好,價錢又夠平民,最平58蚊有個牛牛set啦。真係可以食到飽!不過佢應該新開,暫時只收現金。