黑木亭居酒屋 (金馬倫道)

Black Wood Izakaya (Cameron Road)
2024-10-05 381 views
黑木亭居酒屋 🏮(尖沙咀金馬倫道)三味鐵板A5和牛鵝肝 $298 🥩🔥重頭戲就係呢個啦,大蔥蒜蓉和牛,非常之惹味。厚切A5和牛,燒到五成熟之後趁熱食,肉質鮮嫩肥美,易入口。鵝肝就好肥美,放喺蘋果上面燒,就可以令到佢比較中和咗一啲肉質嘅脂肪感覺。提升口感。特選刺身沙律 🥗 $168鍾意呢一隻刺身沙律,每一樣刺身都好新鮮大大塊,仲有鍾意佢個芝麻醬,配沙律菜就特別好食。鵝肝和牛Taco 🌮 $68鵝肝和牛嘅感覺好肥美,整體搭配都OK。原條饅魚 Taco 🌮 $68欣賞呢個鰻魚,燒得新鮮好食,嘅份量唔算太多,啱啱好。百香果荔枝梳打 $68第一啖飲落去有濃郁嘅百香果果汁味,混合咗啲蜜糖有啲,充分攪勻荔枝梳打之後嗰種酸甜嘅滋味就平衡咗。藍蝶花佛手柑熊茶 🧸☕️ $78特別之處係上面一隻熊仔🐻,佛手柑茶嘅味道香醇,蝶豆花同埋蜜糖加埋味道好清新,賣相都好吸引。環境:⭐️⭐️⭐️⭐️食物:⭐️⭐️⭐️⭐️整體:⭐️⭐️⭐️⭐️📍尖沙咀金馬倫道58-60號國鈀大廈地下至1樓#尖沙咀探店 #日式居酒屋 🏮 #A5和牛 #鵝肝 #foodiehk
黑木亭居酒屋 🏮(尖沙咀金馬倫道)

三味鐵板A5和牛鵝肝 $298 🥩🔥
三味鐵板A5和牛鵝肝

特選刺身沙律 🥗 $168
特選刺身沙律

鵝肝和牛Taco 🌮 $68
鵝肝和牛Taco

鵝肝和牛嘅感覺好肥美,整體搭配都OK。

原條饅魚 Taco 🌮 $68
原條饅魚 Taco

欣賞呢個鰻魚,燒得新鮮好食,嘅份量唔算太多,啱啱好。

百香果荔枝梳打 $68
百香果荔枝梳打  &  藍蝶花佛手柑熊茶