2013-08-07 2662 views
食完嘢,朋友話想來呢度過一個優雅嘅下午 都係第一次嚟 店內環境真係幾好,好優雅位置唔多,所以好快就滿座成間cafe到以白色牆配搭木桌,幾有歐陸風格星期六下午好多人,外國人亦唔少店員都好忙,比較難搵到佢哋serve朋友都叫咗咖啡,不過都唔記得係乜嘢lu^^",唔知味道點,不過都好香 呢杯topping係cream,入面有雪糕同咖啡,朋友話好好味,但有啲滯我唔飲得咖啡,所以飲Earl Grey Lady Violet ($42)雖然都有好多唔同種類嘅茶,見到個名好高貴 所以揀咗佢,嘻嘻見到茶葉除咗有綠色嘅earl grey之外,仲有啲紅紅地嘅,大約5:1好好味 真係好elegant!茶味香濃,味道帶點莓嘅香味同酸味,但又唔會太酸感覺gentle又好清爽,啱晒夏天嘅時候飲果陣食完lunch來飲,一掃膩氣同暑熱,healthy & tasty! 飲到差唔多到壺底,味道開始變得太濃太酸,店員都好樂意refill熱水^^唔好見佢細細壺咁,都可以飲到好多杯架!起碼2轉 得閒黎嘆下茶都好 highly recommended
食完嘢,朋友話想來呢度過一個優雅嘅下午

都係第一次嚟
店內環境真係幾好,好優雅
位置唔多,所以好快就滿座

成間cafe到以白色牆配搭木桌,幾有歐陸風格

星期六下午好多人,外國人亦唔少
店員都好忙,比較難搵到佢哋serve
Earl Grey Lady Violet
雖然都有好多唔同種類嘅茶,見到個名好高貴
所以揀咗佢,嘻嘻

好好味
感覺gentle又好清爽,啱晒夏天嘅時候飲

唔好見佢細細壺咁,都可以飲到好多杯架!起碼2轉

得閒黎嘆下茶都好