2018-12-14
難得有個空閒既Happy Friday🤣趁返夜未開工中午仲有空檔🙇🏻♂️黎銅鑼灣行陣街食個Tea Lunch的最好不過☺️適逢朋友介紹呢間野食幾吸引而且氣氛幾好🤣還掂行開呢頭一於黎Tea陣醫下肚啦☺️位於銅鑼灣Tower 535既Appendix Coffee & Bar喺銅鑼灣站D1出口經景隆街行過黎亦夠哂方便😆呢度亦好有歐陸開放式Coffee Bar既感覺☕️☺️而且周邊較為清靜既環境亦坐得好舒服☺️唔止閒日Brunch Time😆假日黎同朋友坐下食個Tea傾下計亦十分適合😆另外每張枱都有USB充電位置盡顯店鋪細心☺️🔌隨便尋找一個座位💺嘆著一份茶餐 一杯咖啡 插著耳機🍴☕️🎧就屬於你喺呢個下午的Work Life Balance Area☺️Daily Soup是日餐湯係香草薯仔忌廉湯😋忌廉湯夠哂香滑濃郁之餘☺️🥣每一羹都有淡淡薯蓉同奶香亦更Creamy🤤Honey Roasted Spring Chicken (Half)With Grilled Vegetables半份既蜜糖烤春雞喺Tea Lunch份量剛剛好☺️🐔蜜糖烤春雞烤至燶脆既外皮😋配合肉質滑嫩既雞肉🐔造出微微外脆內軟既口感🤤烤焗過程淋
趁返夜未開工中午仲有空檔🙇🏻♂️
另外亦有薯菜做襯托😆🥔🥦
炸到粒粒酥脆既脆薯粒食落啖啖薯肉🥔🔥
煮出外脆內軟既絕佳口感之餘😋
以薄鹽黑胡椒等天然調味更帶出薯菜鮮味🤤🌿
Cold Brew
直接以凍水泡咖啡方式製作既Cold Brew😆
經長時間製作味道比普通Iced Coffee更為濃郁☺️