2023-06-17
<Eggslut> 📍銅鑼灣🔸美國洛杉磯姣蛋,終於姣到嚟香港啦 👀🔸Attention!!! 太陽蛋爆蛋漿出沒注意⚠️🌋6月16日開業第一日搶先幫襯 🍳🍔 餐廳好多人排隊,長龍由上層Cashier排到地面樓梯底,約莫排咗30分鐘。餐廳以快餐店形式營運,落完order就自己搵位坐等取餐,廚房收到Order即製Burger,餐廳無入坐時間限制。(坐位無時限 🗽自由真好)事不宜遲,即刻去食評。💁🏻♀️ Cheese burger ($83) — 漢堡包裏面夾咗隻太陽蛋 🍳 朋友一口咬落去就🌋火山爆發咁流蛋黃汁 🤤🤤🤤 果然包如其名EGGSLUT!!!蛋汁流入漢堡,蛋汁與肉汁有種愛恨交纏嘅感覺 💗 。酸瓜薄片同焦糖化左嘅洋蔥平均地放中間,兩者酸酸甜甜提升左🍔整體嘅層次感。(推薦!)松露迷你薯餅 ($30) — 公道啲松露味道唔太出,但綜觀黎講薯餅外脆內軟,都幾好食 😋 $30一袋6粒份量正常,唯一可挑剔嘅係醬汁只提供茄汁🥫。火箭菜沙律($35) — 味道就係火箭菜味 🤣🤣🤣 無咩食評可分享,份量都幾多,便秘之選。自家製海鹽黑朱古力曲奇餅 ($35) — 驚喜地曲奇餅幾好食 🤤
🔸美國洛杉磯姣蛋,終於姣到嚟香港啦 👀
🔸Attention!!! 太陽蛋爆蛋漿出沒注意⚠️🌋
事不宜遲,即刻去食評。💁🏻♀️
自家製海鹽黑朱古力曲奇餅 ($35) — 驚喜地曲奇餅幾好食 🤤 黑朱古力粒粒遍布整塊塊曲奇餅 🍪 曲奇邊有小小脆嘅效果。一塊都有手板咁大,適合同朋友分享。朋友話海鹽味偏鹹,但我覺得效果幾特別,幾好食。