2019-12-19
食lunch吾知食咩🤔見佢係香港都有幾間分店又近近地就去試下啦 果然有驚喜🥳發現到一間值得keep住去食既韓國野食😍一入到去個境已經feel到幾韓仲無限loop啲韓文歌同MV🤣我地係兩個人去食既 所以嗌左個summer set😍🤩前菜有粟米沙律醃蘿蔔同埋泡菜 個味道已經贏左好多間韓國餐廳🍴泡菜吾會太辣但好夠味👍🏻👍🏻👍🏻咁個set有三個主菜 兩杯特飲 一開始驚吾夠食想嗌多啲,點知黎齊野個陣差啲食吾曬😂碟碟都好夠份量 係真真正正既二人餐😂👍🏻個餐仲送BTS既相🤩睇得出餐廳好有心思💝個冷麵睇落係水浸麵 估吾到個味道都好夠 好重既麻油味配埋清清地既青瓜絲好match😱想再夠味啲仲可以加埋啲泡菜落去食 都好惹味😋甜甜酸酸又辣辣地既炸蝦🍤好足料🤤個味道一試翻層味 一定會encore下次😏第一次食既話可以話係必試🤤配埋個米通一齊食簡直係雙重享受🥰佢有三個醬汁比我地點個蝦黎食 我覺得吾點都好夠味所以拎黎點炸雞😂跟住佢入面有個蝦多士都好鬼好食 可惜得兩舊😢章魚燒一上到有大有細以為有個特大章魚係裏面 點知係炸雞🍗有分子料理既潛質😂章魚燒個口感同一般既章魚燒差不多 味道比平時既濃啲 佢個特別之處係有幾舊炸
章魚燒一上到有大有細以為有個特大章魚係裏面 點知係炸雞🍗有分子料理既潛質😂章魚燒個口感同一般既章魚燒差不多 味道比平時既濃啲 佢個特別之處係有幾舊炸雞圍住個炸雞仲要係好好食 我將個盤蝦啲醬汁撈埋埋食又係別有一翻風味🤩食完呢幾舊炸雞都試得出佢呢間餐廳既炸雞係好食過人 雞肉嫩滑多汁外脆內軟一試難忘😍超推超推🍗✨
飲品係西瓜沙冰個底有奇異果冰之後上面有啲水果🧐酸酸甜甜 好開胃🥰
今餐食完真係飽到想心口 之後一路食已經諗緊下轉再去食乜😂一人百幾食到咁高質既韓國野真係回曬本❤