2022-07-09 412 views
前兩天適逢假期同朋友打完邊爐,好想繼續傾吓計,在如心廣場見到呢間百年意大利烘焙品牌,門口攞滿多件經典意大利蛋糕同埋gelato ,全部都好精緻。環境裝修簡約時尚,見都唔多人仲有位坐,於是試吓,記得在K11 Musea也有這間餐廳。🥧ℙ𝕒𝕤𝕥𝕚𝕔𝕔𝕚𝕟𝕚 𝕄𝕚𝕘𝕟𝕠𝕟 ($128/12件)已有飽腹感的我們都不想吃太多,見Menu有呢款百幾蚊可以試到咁多款式mini pastries ,全部都是唔同口味同圖案,幾個人share,再叫杯嘢飲,平過tea set,CP值爆燈呀!來到賣相真是好吸睛😍,最有驚喜一款是「迷你酥皮吉士卷」特別鬆脆香口,裡面包著甜美的吉士,非常美味。而其他pastries 食落感覺好一般,無乜驚喜,可能之前太大期望啩🤪粟子牛奶咖啡 $51咖啡比較苦澀,有少許粟子味道,幾特別。

🥧ℙ𝕒𝕤𝕥𝕚𝕔𝕔𝕚𝕟𝕚 𝕄𝕚𝕘𝕟𝕠𝕟 ($128/12件)

粟子牛奶咖啡 $51
咖啡比較苦澀,有少許粟子味道,幾特別。