2009-05-28
以前食過大吉同吉壽,好逼同好嘈,不過勝在價錢平,所以都成日去但係我諗黎左呢到之後都唔洗再去果到啦 呢到地方比較大,檯與檯之間好夠空間。坐得舒服,食都食得開心D啦先講講沙律bar:都幾多野食,沙律有生菜,南瓜,粟米,車厘茄等等,基本的材料都有。另外有飯,五目飯,長通粉,麵豉湯,番茄湯,咖喱,其他日式前菜我食左:枝豆 夠味,good沙律 都係D基本野,普通啦中華沙律 好清爽,幾好的開胃前菜唔知乜野白蘿蔔絲 無咩味,可以唔食]唔知乜野冬瓜 個樣好似白蘿蔔 食落先知係冬瓜 麻麻地五目飯 我覺得同普通飯無咩分別長通粉 唔錯,我鍾意D芝士汁跟著就叫左:三文魚 都幾新鮮鰻魚蒲燒 好細件 不過真係幾好味芝士肉醬焗薯皮 唔夠熱 但係都唔係好得日式牛肉鍋 牛肉普通,湯比較甜,都OK啦燒烤 食過羊,蝦,帶子,雞;羊唔得,好un;蝦,帶子,雞都好好味,肉質鮮嫩! 最重要係有得自己燒,有得玩!炸餃子 雖然係炸餃子,但唔係好油,而且入面D餡又夠! 正!米子皮蝦卷 麻麻地,太油,都唔知入面果D係
但係我諗黎左呢到之後都唔洗再去果到啦
先講講沙律bar:
我食左:
枝豆 夠味,good
沙律 都係D基本野,普通啦
中華沙律 好清爽,幾好的開胃前菜
唔知乜野白蘿蔔絲 無咩味,可以唔食
]唔知乜野冬瓜 個樣好似白蘿蔔 食落先知係冬瓜 麻麻地
五目飯 我覺得同普通飯無咩分別
長通粉 唔錯,我鍾意D芝士汁
跟著就叫左:
三文魚 都幾新鮮
鰻魚蒲燒 好細件 不過真係幾好味
芝士肉醬焗薯皮 唔夠熱 但係都唔係好得
日式牛肉鍋 牛肉普通,湯比較甜,都OK啦
炸餃子 雖然係炸餃子,但唔係好油,而且入面D餡又夠! 正!
米子皮蝦卷 麻麻地,太油,都唔知入面果D係乜野醬
炸番薯南瓜天婦羅 番薯好味不過南瓜太油
燒冬菇 必食推介!! 好香
豬骨湯海鮮泡飯 好濃的豬骨湯 都幾特別 下次可以再encore
依家做跟promotion: lunch $138 dinner $168 抵!
另外,呢到的service值得一讚,個manager(我估係)好有禮貌,又細心,服侍周到,絕不怠慢。好多客人同時追個牛肉鍋果陣佢仲可以好冷靜,向每檯客人解釋,完全feel唔到佢覺得煩,勁!
臨走果陣我地讚佢service好好,但係佢竟然同我地道歉,話今日要我地等個牛肉鍋真係唔好意思,之前又唔記得幫我地斟茶,服侍得唔周到,非常之抱歉。
今時今日咁o既服務態度,真係拎足100分!