2024-09-01 3916 views
꧁ 𝗙𝗶𝗮𝘁𝗮 𝗣𝗶𝘇𝘇𝗮 ꧂ 📍 Hong Kong | Central地址:中環蘇豪士丹頓街2號地舖好味指數:🌕🌕🌕🌖🌑………………………………………………………………………………超耐冇出城食野🤣今次book左Fiata Pizza🥳餐廳係主打拿破崙pizza,曾榮獲「全球最佳意式薄餅」!仲係香港no. 1 pizza tim!不過餐廳環境比較嘈,有d逼狹,坐得唔係幾舒服,而且仲有限時tim😢想傾耐少少計都唔得< BURRATA DI ANDRIA IGP AFFUMICATA > $180 - (🤤:4.5/5)呢個前菜好正!係一個用蘋果木煙薰既burrata,下面有焦糖紅洋蔥。waitress上碟時打開個蓋好大陣蘋果木既香味😍Burrata食落就冇蘋果木既香味,而係香滑既芝士味😋撈埋甜甜既洋蔥食落好正!< PROVOLA E PEPE > $195 - (🤤:3.75/5)我地今次揀左呢款classic既pizza,pizza得Provola Affumicata芝士、蕃茄仔、少量既basil同好多黑椒。Pizza一定要趁熱食、因為個餅皮有少少
꧁ 𝗙𝗶𝗮𝘁𝗮 𝗣𝗶𝘇𝘇𝗮 ꧂

📍 Hong Kong | Central
地址:中環蘇豪士丹頓街2號地舖

好味指數:🌕🌕🌕🌖🌑

我地今次揀左呢款classic既pizza,pizza得Provola Affumicata芝士、蕃茄仔、少量既basil同好多黑椒。Pizza一定要趁熱食、因為個餅皮有少少焦香,質感比較香脆煙靭。而中間有餡料部分就好軟糯🥰芝士味唔算強烈,但係做到拉絲效果!整個pizza都幾多黑椒(落得唔係幾均勻),食落辣辣地,配搭埋蕃茄仔幾開胃,唔怕食到好濟。

< TIRAMISÚ > $80 - (🤤:3.5/5)
呢個tiramisu酒味好強烈!同埋手指餅浸得比較濕,呢個質感我個人唔太愛🤣