2011-04-03
甜品真是我的weakness呀~在Openricer的好評推動下, 終於去試了Le Salon De Thé de Joël Robuchon的Tea Set~!我們叫了有Sandwiches, Scone&Dessert的Set, 一次滿足3個為食願望!先吃了Finger Sandwich~最好吃的是Smoke Salmon那塊呢!樣子甜美可親又好吃, 可謂內外兼備呀!!!貌似小hotdog的那塊不知道是我味蕾的問題還是什麼??嚐不到它的真正味道?IMG:3]再來就是Scone啦!原味和提子各2塊!個人偏好原味塗cream&strawberrycream的味道淡淡的, 適合喜歡清淡口味的人(本人是也!HEHE!)今期的Macaroon味道不太好...像在吃perfume.......鄰近的Pound Cake更好味呢!有兩塊軟糖和1個Choco脆脆match埋食感覺無想像中漏, 幾okay wo!可能是片cake本身不會過份sweet!果然有功架!Dessert之中令我最impress既係中間好似牛俐果個Finger Cake~!!!一咬落去, D Pineapple味好似直衝上黎咁
在Openricer的好評推動下, 終於去試了
我們叫了有Sandwiches, Scone&Dessert的Set, 一次滿足3個為食願望! 先吃了Finger Sandwich~最好吃的是Smoke Salmon那塊呢!
樣子甜美可親又好吃, 可謂內外兼備呀!!!
貌似小hotdog的那塊不知道是我味蕾的問題還是什麼??
嚐不到它的真正味道? IMG:3]
再來就是Scone啦!原味和提子各2塊!
個人偏好原味塗cream&strawberry
cream的味道淡淡的, 適合喜歡清淡口味的人(本人是也!HEHE!) 今期的Macaroon味道不太好...像在吃perfume.......
鄰近的Pound Cake更好味呢!
有兩塊軟糖和1個Choco脆脆match埋食
果然有功架! Dessert之中令我最impress既係中間好似牛俐果個Finger Cake~!!!
一咬落去, D Pineapple味好似直衝上黎咁~!!!!!
印象好深刻, 好值得食!
其次係有紅桑果果個, D果香好濃, 用料好fresh! 追求quality, 喜歡小吃多滋味既朋友,
呢餐會好滿足!