2022-02-27
純粹想同人chill住慶生,但今次夾咗好耐先夾到時間。🙊🙊嗰日行吓行吓仲搵到一間巷仔嘅日系木感咖啡室添~☕️🪵·松露蟹肉沾醬🦀超級多蟹肉絲,係足料嘅!滿滿松露味加埋少少牛油淡忌廉醬,放落細法包片上面,係會覺得好食同夾嘅。·波特蘑菇吐司🍞波特蘑菇就同Harry Potter冇乜關係嘅~😂但係呢嚿波特菇放咗喺一塊大法包上面🍄,加啲芝士碎同牛油🧈去焗吓,塊包就充滿住芝士牛油菇味~再加少少好fresh嘅火箭菜食,好食又唔油膩~·蛤蜊巧達湯配麵包🥣個名好似好複雜咁,其實咪就係周打蜆湯囉!🤪每一啖都飲到蜆肉,跟住落咗唔少薯仔🥔,感覺就係一碗海鮮濃湯🍲。開心仔!😆·無花果pancake🥞淨係無花果呢樣嘢都已經好特別。見到有好多嘅新鮮無花果食,少少甜甜酸酸🤏🏻,再加脆口果仁同蜜糖落pancake,配搭新鮮又好味。😋😋 店員哥哥仲好友善同細心咁提我哋唔好點到嗰個好熱嘅煎pan,以防燙傷、整親手添!!😌·Dirty🧟♂️🧟♀️其實係hot expresso shot + cold fresh milk🥛。咖啡味同奶味層次分明,兩種味都分別飲到,唔會話互相遮咗對方浸味咁。😎
松露蟹肉沾醬🦀
波特蘑菇吐司🍞
波特蘑菇就同Harry Potter冇乜關係嘅~😂
但係呢嚿波特菇放咗喺一塊大法包上面🍄,
蛤蜊巧達湯配麵包🥣
無花果pancake🥞