2023-05-17
Loop $55餐廳既招牌飲品係以椰子為主題的美式咖啡美式咖啡香濃、入口順滑倒入用椰子水後🥥可用椰奶調教合適既甜度🍶十分貼心💕椰子水入面有一大粒冰🧊連冰都係用椰子水製成,唔怕溝淡左咖啡既濃度☕️製作用心👍🏻加入椰奶後咖啡酸味較突出如果唔中意既話 唔好一次加太多🫣西班牙薯蛋配巴馬火腿 $78配料有巴馬火腿、太陽蛋、菠菜、馬鈴薯及巴馬臣芝士🍳🥬🥔🧀太陽蛋煎得恰到好處🍳蛋白嫩滑、蛋黃流心面頭撒上芝士同辣椒粉調味🧀🌶️建議撈匀先食🍽️馬鈴薯切片煎香🥔巴馬火腿鹹香🥓菠菜清新味蕾🥬將所有食材夾埋一齊食口感層次豐富味道亦比較夾同balance👍🏻唔錯既前菜🍳用小煎鍋盛載,好特別💡牛油果無花果配意大利包 $98食物賣相十分吸引🤩擺盤精緻配料有牛油果、無花果、藍莓、菲達芝士、沙律菜及無花果雪糕🍧牛油果、無花果、藍莓、菲達芝士切碎放係意大利包上面🥯牛油果口感綿密🥑無花果新鮮藍莓酸酸甜甜🫐芝士存在感較低🧀意大利包涂上牛油🧈烘過外脆內煙韌配搭其他食材一齊食出乎意料咁match👏🏻 無花果雪糕甜甜地🍧一啖包一啖雪糕咁食好正🤤整體而言,餐廳食物質素唔錯👍🏻賣相吸引😻職員友善,會主動介紹菜式及食法似同朋友傾計咁有種賓至如
Loop $55
餐廳既招牌飲品
係以椰子為主題的美式咖啡
美式咖啡香濃、入口順滑
倒入用椰子水後🥥
可用椰奶調教合適既甜度🍶
十分貼心💕
椰子水入面有一大粒冰🧊
連冰都係用椰子水製成,唔怕溝淡左咖啡既濃度☕️
製作用心👍🏻
加入椰奶後咖啡酸味較突出
如果唔中意既話
唔好一次加太多🫣
西班牙薯蛋配巴馬火腿 $78
配料有巴馬火腿、太陽蛋、菠菜、馬鈴薯及巴馬臣芝士🍳🥬🥔🧀
太陽蛋煎得恰到好處🍳
將所有食材夾埋一齊食
口感層次豐富
味道亦比較夾同balance👍🏻
唔錯既前菜🍳
用小煎鍋盛載,好特別💡
牛油果無花果配意大利包 $98
食物賣相十分吸引🤩
擺盤精緻
配料有牛油果、無花果、藍莓、菲達芝士、沙律菜及無花果雪糕🍧
牛油果、無花果、藍莓、菲達芝士切碎放係意大利包上面🥯
牛油果口感綿密🥑
好正🤤
整體而言,
餐廳食物質素唔錯👍🏻
賣相吸引😻
職員友善,會主動介紹菜式及食法
似同朋友傾計咁
有種賓至如歸既感覺😇
餐廳裝潢一樓以水泥簡純風、森林風為主題
二樓以露營為主題
十分打卡able📸
坐係露營凳到聽住音樂㩒下手機
完全唔覺得自己身處鬧市
營造到遠離塵囂既感覺🏝️
好chill好relax💯
絕對係值得到訪既cafe🫶🏻
#loopkulture #parmahambrokenegg #parmaham #potato #sunnysideup #babyspanish #parmesancheese #avocado&figciabatta #avocado #fig #blueberry #fetacheese #mixedgreen #ciabatta #loop #americano #coconutice #cafe #chillcafe #campingcafe #relaxing #chill #slowpaceoflife #shamshuipofood #hkfood