2021-07-10
🍷chill 盡油尖旺 — Channel 3 Tapas Bar and Restaurant✨➖➖➖➖➖近排嘅疫情好似慢慢緩和返啲 有日收工心血來潮就去咗食吓下野順便飲杯嘢😂🍷 上網見到openrice呢間咁多評價 就決定試吓佢啦😤美味指數 😋: ⭐️⭐️⭐️環境指數 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️服務態度 👨🏼🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️翻兜指數 💫: ⭐️⭐️⭐️(五粒星為滿分💯)🔸 Parma Ham 配蜜瓜 $24一件雖然得兩粒但係都好精緻 而且仲有得玩埋一份 可以好似以前玩test tube咁jit啲醬汁落去😂 味道就正常 作為tapas 嚟講都算值得一叫🔸 巴塞隆拿海鮮炒飯 $168之前去西班牙嘅時候食過Spanish paella 印象都非常深刻😚 入嚟見到當然要嗌嚟try try!! 一嚟到嚇咗下係因為佢嘅份量比我想像中細🙈 配菜方面都幾多元化 有一隻大蝦同埋少量嘅蜆肉 亦都有好多菜同埋西班牙肉腸伴碟🙌🏻 食落味道都算係唔錯 飯嘅質感係炒到粒粒分明 雖然未能媲美正宗嘅paella 但喺香港來講呢個價錢食到都算係咁😌 唯一要挑剔嘅係佢嘅大蝦肉質真係比較霉 呢點真係有啲扣分🙈✨
➖➖➖➖➖
美味指數 😋: ⭐️⭐️⭐️
環境指數 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️
服務態度 👨🏼🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️
翻兜指數 💫: ⭐️⭐️⭐️
(五粒星為滿分💯)
🔸 Parma Ham 配蜜瓜 $24一件
🔸 巴塞隆拿海鮮炒飯 $168
✨ 德國汁燒豬手 $228
同樣係喺香港比較難食到嘅菜式 呢個就絕對比paella 出色得多🤤 上碟已經見到勁大份 而且切落去個皮都非常脆🤫 肉質都比想像中淋 絕對對得住個價錢 不過攤凍咗之後邊皮嘅位置就可能比較韌 不過整體嚟講都算唔錯😙
🍸 Blue Diamond $82
難得嚟到酒吧梗係飲杯嘢啦😏 問咗店員最出名就係呢一杯自家調製嘅blue diamond😎 飲落係有淡淡的荔枝味 cocktail嚟講佢嘅佢都唔算好”哽” 偏向易入口嗰隻 影相打卡一流📸✨
🍸 Barcelona $78
呢一杯係mocktail 飲落有淡淡的士多啤梨味 其實係幾好飲😚 佢有少少似士多啤梨汁咁🍓 酸酸甜甜 都幾開胃 配返主菜就
一流!!
💰Total: $709
✅ 店員都非常helpful 而且店內嘅vibe都幾唔錯幾chill🤩 收工嚟飲杯嘢fit晒!!
❌ 始終嘢食冇我想像中咁正宗 可能期望太大啦🙈
💡溫馨提示💡
店內比較多嘅座位都係吧枱 如果唔想坐吧枱嘅話就可能要早啲book定位啦🤪
➖➖➖➖➖
📍 Channel 3 Tapas Bar & Restaurant (太子)
太子通菜街228號地下