2020-01-05 661 views
今日去開銅鑼灣喺希慎廣場誠品行咗一陣,跟住就同個幾個朋友試吓呢間中菜館。一入到去係集合傳統和現代化嘅中式菜館,裝潢設計別緻,菜單封面設計也很精美。環境非常舒適,高層遠景,寧靜優美。食物方面我哋首先叫咗陳醋珊瑚紅海蜇頭,喱個頭盤好味到不得了~醋嘅鮮味加上新鮮嘅青瓜,非常醒胃😋海蜇頭好爽滑,好吸醋味添😚和麻醬雞絲粉皮,濃度剛好配合新鮮雞絲,粉皮滑嘟嘟,讚👍🏻宮庭點心盤呢個真心推介好似去咗酒店食high tea咁,display 好精緻。當中有流沙奶皇包、鮮蝦餃、草莓及抹茶布丁、紅豆沙脆脆穌等,每個點心充滿少女心,難以抗拒😚日式鰻魚炒飯,粒粒炒得好乾身配合鰻魚醬汁,味道剛好❤大良奶脆網卷,鮮奶味道不是太甜,奶香又滑配合脆炸外皮,咬落去卜卜脆😎今晚蒜銀魚蒸娃娃菜,喱個蒜銀魚泥,味道濃厚,配上娃娃菜,帶出菜嘅鮮味又不會被遮蓋。百里香雪花牛肋排,絕對係誠意之作肉質軟身得尼有𡁻囗,味道好似牛展,但佢肥瘦均勻,拌上醬汁,一絕,我食左3件😎最後喱個蜂蜜柚子脆蝦球又係非常深刻。青檸片放在炸🦐球上,伴着柚子汁一起吃,開胃非常。皮薄肉嫩,又夠厚身😀正到痺💫杯熱騰騰嘅蕎麥茶好好飲,去油膩又暖肚呢⭐埋單每人都係

環境非常舒適,高層遠景,寧靜優美。

和麻醬雞絲粉皮,濃度剛好配合新鮮雞絲,粉皮滑嘟嘟,讚👍🏻

日式鰻魚炒飯,粒粒炒得好乾身配合鰻魚醬汁,味道剛好❤

杯熱騰騰嘅蕎麥茶好好飲,去油膩又暖肚呢⭐

埋單每人都係$200多啲真係好抵食啊!大家離開希慎廣場一定一定要嚟14樓嘅名館!佢而家仲做緊下午茶放題,我下次都一定再食呢❤