2022-11-01
今日懶得煮飯,同老公申請出街食。老公係意粉迷🍝,於是搵吓附近有無平靚正餐廳,最後揀咗意粉狂熱。意粉狂熱喺屯門已經開咗一段時間,但唔知點解成日醒唔起,可能平時比較少經過。今晚就去試吓質素如何,唔知會唔會成為我哋嘅飯堂呢?餐廳開揚企理,燈火通明,座位寬敞,坐得十分舒適。特濃南瓜粟米忌廉湯 $28 🎃🌽🥣見到餐廳特別推介哩一款,見$28咁抵一於試吓。😍 第一啖已經有令人心動嘅感覺,唔係誇張,真係味蕾也感動!超好飲!湯非常厚滑,南瓜味好濃郁,中間散發住粟米嘅清香,味道清甜可口,十個讚!每次嚟我都一定會叫!豪華三色拼盤 $98我哋揀咗蒜味芝士雞翼、帕爾馬火腿同海蝦牛油果法包多士。賣相吸引,質素亦好。我哋最欣賞嘅係法包多士,熱辣辣,脆卜卜。每件多士都有兩隻蝦,絕無欺場。沙律醬汁非常香滑開胃,好味😋。明太子海鮮披薩(細) 🍕 $68兩個人份量啱啱好!讓客人可以試多啲唔同嘅嘢。海鮮主要有蝦同帶子。明太子醬鮮味十足,令海鮮食落更鮮甜。薄批亦令我同老公鍾意嘅。軟殼蟹配海膽忌廉汁鮮製意粉 $128 🦀🍝入到嚟意粉狂熱,當然要試吓佢哋嘅意粉啦!職員介紹我哋試吓軟殼蟹,好,信佢。意粉賣相非常討好,軟殼蟹好有份量
特濃南瓜粟米忌廉湯 $28 🎃🌽🥣
特濃南瓜粟米忌廉湯
豪華三色拼盤 $98
明太子海鮮披薩(細) 🍕 $68
明太子海鮮披薩
軟殼蟹配海膽忌廉汁鮮製意粉 $128 🦀🍝
入到嚟意粉狂熱,當然要試吓佢哋嘅意粉啦!職員介紹我哋試吓軟殼蟹,好,信佢。意粉賣相非常討好,軟殼蟹好有份量,好啱打卡。味道又如何呢?嘩!可以話係一試難忘!我哋都無諗過水準會咁高!意粉好滑身唔嚡口,亦做到外面軟,中間一點半熟不生,即al dente口感,好有嚼勁。海膽汁非常鮮甜厚滑,海膽味濃郁,最重要係佢哋做到掛汁效果,真心好好食!軟殼蟹香脆鮮甜,大愛!
咖啡焦糖沙冰 $53
我老公大讚,甜度適中,咖啡味香,焦糖味令味道㫒華,好飲。
咖啡焦糖沙冰
真心好有驚喜,無諗過哩個價錢可以有咁高質素,CP值超高!我同老公約好咗下個月再嚟!另外,職員服務態度非常親切友善!