2023-08-03 27 views
今晚嚟到長沙灣呢一邊食鐵板燒,朋友之前都有介紹過呢一間鐵板燒,佢都提及話質素同埋性價比都非常高,今日我哋就預訂咗位置咁啱就過嚟試吓,我哋大概係八點嘅時間到,當日晚餐時間都幾多人,餐廳嘅氣氛都非常熱鬧我哋叫咗個二人套餐,其中推薦嘅嘢食有鵝肝多士,鵝肝多士非常好食,鵝肝入口即溶,再加埋牛油多士非常香,份量亦都非常足夠 南非鮑魚亦都非常新鮮,我哋每人一隻份量都非常多,咬落口亦都食得出爽口彈牙嘅口感,食得出鮑魚本身係非常新鮮!另一個主角就係佢嘅龍蝦,龍蝦每一啖都非常爽口彈牙,食落去啖啖肉,餐廳係用本身龍蝦頭嘅膏去做返佢本身嘅汁,味道非常好夾,而且食得出師傅係控制火候方便,唔會有煮太耐嘅情況出現,龍蝦嘅肉質非常鮮嫩,咬落去亦都非常Juicy,正!每一次食啲把聲都最鍾意食佢嘅炒飯,因為可以做到非常乾身,今次都唔例外,每一粒飯都炒到粒粒分明,而且非常香口,我同朋友都唔鍾意食蔥,師傅非常細心咁樣問我哋需唔需要走蔥,呢個位非常值得加分! 總括嚟講用餐經驗,非常愉快,而且餐廳都非常抵食,有機會會再返嚟幫襯