2024-02-18 51 views
📍BU Bistro NTT by Attic話說今日第一次嚟到香港浸會大學,喺campus入面竟然見到佢有一間好高質嘅西餐廳,仲要佢星期日都有平價嘅二人餐,只需要$388 就可以食到前菜加餐湯加主菜加飲品咁多樣嘢,性價比超高。٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و凱撒沙律佢呢一個凱撒沙律份量十足,加埋煙肉粒喺上面,口感非常爽口。風味薯條薯條係啱啱炸好,所以熱辣辣同好脆,加上濃厚嘅黑松露醬,食完簡直停唔到落嚟。是日餐湯(南瓜忌廉湯)佢嘅餐湯好濃稠,而且南瓜味十足,加上面頭嘅麵包糠,飲完都幾乎飽左😂。卡邦尼意粉佢嘅卡邦尼意粉係用正式嘅煮法,唔會食到好滯,但係又感受到卡邦尼嘅濃厚感。好香嘅奶味,加上手工意粉嘅口感,真心覺得好出色。夫多利烤雞本身已經好鍾意食印度嘢,見到呢一度有得選擇,雖然要加錢,但係都即管試吓。佢個烤雞係用咗傳統印度醬料,味道非常濃烈,加埋少少辣嘅咖喱,口感十足。加上墨西哥脆片同埋印度薄餅,食完感覺超滿足。
📍BU Bistro NTT by Attic

٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و
凱撒沙律
佢呢一個凱撒沙律份量十足,加埋煙肉粒喺上面,口感非常爽口。

風味薯條

是日餐湯(南瓜忌廉湯)

卡邦尼意粉

夫多利烤雞