2019-08-20
我叫左個北海道芝士忌廉雞皇飯嘅炸雞套餐,再加左兩款小食,芝士春卷同章魚燒。首先講個雞皇飯先,個飯係叫完之後即刻拎到,個飯同d汁嘅份量啱啱好,而且可以聞到芝士嘅香氣。個汁裏面有雞肉絲、紅蘿白、薯粒,全部都煮到好軟熟。再黎係炸雞,炸雞同其他小食都係即叫即炸,所以佢哋會一齊出,而炸雞出面嘅粉漿係薄身嘅,唔會好厚,d雞肉依然係熱辣辣,仲係禁嫩滑,禁多汁,食落一d都唔會覺得乾同柴。之後係芝士春卷,一條大概有一個手指禁長,春卷皮食落好脆,裏面包滿左芝士,咸咸地,充滿奶香。最後係章魚燒,章魚燒裏面放左大大粒的章魚粒同少少嘅菜,配埋沙律醬、燒醬同埋滿滿嘅柴魚片一齊食真係無得輸。食曬之後真係好飽,其實一個人黎叫一個套餐同一款小食就已經啱啱好。總括來講,尼到嘅cp值真係好高。