2021-04-18
今日朋友介紹到荃灣海壩街”韓正屋”食晚飯,朋友專登約晚上6:00去食,話之前晏少少去到都好快滿坐我哋未夠6點入座都已有兩枱客人用餐中。餐牌內有套餐或散叫,而整體價錢亦都好優惠是次點了3樣食物。1. 韓式雜錦海鮮年糕湯麵($54),麵份量好足夠,麵質煮得好彈牙。而海鮮款式亦好豐富,餸料包括有蝦、青口、蜆、魷魚、金茹、年糕及菜。基本上一個人食一碗已好飽同滿足。2. 韓式炸雞($48),一共有6件,每件size 都大,外面炸粉夠薄同炸得香脆,雞肉唔會乾身,仲保留少許juicy,配埋醬汁確係出色的小食。3. 韓式無骨豬手(配麵豉醬、泡菜、生菜及蒜片)細份($78)。豬手煮得夠入味同腍,豬手皮好彈牙,配上麵豉醬、泡菜、蒜片,用生菜包住放入口,食落有種清新的感覺。二人叫了個細份已好滿足4. 罐裝韓國白提子汁($12 跟餐價),提子汁內有粒粒提子肉,而個人覺得提子汁偏甜少許。整體來講,韓正屋價錢優惠,食物水準高上,唔怪得差不多晚上7點時,全店差唔多坐滿食客,值得一食再食的小店。下次要搵多幾個朋友一齊黎,可以食多幾款不同嘅食物
我哋未夠6點入座都已有兩枱客人用餐中。
餐牌內有套餐或散叫,而整體價錢亦都好優惠
是次點了3樣食物。
下次要搵多幾個朋友一齊黎,可以食多幾款不同嘅食物