2K
2008-01-22 9 views
想搵個有得食朱古力蛋糕又有得坐0下hea 0下0既地方, 順腳行了0黎優食橫町, 見2:00-6:30pm 供應tea 又有「朱古力軟心蛋糕」, 順腳行了0黎呢間cafe. 2:15pm 坐低, 一名男店員只係俾了lunch menu 我, 唯有問0下有無tea menu, 隔了一陣就從另一名男店員手中一路接過tea menu, 一路俾佢怒bear. 叫了個加雪糕「朱古力軟心蛋糕」($38), 加個凍咖啡(加$2).凍咖啡先0黎, d 冰份量太多, 唯有慢慢「畢」一(大)部分走, 等剩返d 冰溶0左杯咖啡都唔會沖得太淡. 雖然依然有愈飲愈淡0既情況, 味道叫做不過不失啦.「朱古力軟心蛋糕」份量澎湃, 不過一拮落去就出事-- 一心以為呢個「軟心蛋糕」會係熱的, 而且即使唔似心太軟都起碼會似fudge cake 或濕版brownie, 點知佢原來係又唔熱又好乾的sponge cake, 乾到一拮落去個蛋糕會剝落成碎, 食落仲完全無味(朱古力味/蛋味/甜味)! 旁邊的一堆whipped cream 又係無味; 現成的朱古力雪糕叫做最好食, 不過朱古力味亦唔香唔濃. 繼多年前美孚老麥

「朱古力軟心蛋糕」份量澎湃, 不過一拮落去就出事-- 一心以為呢個「軟心蛋糕」會係熱的, 而且即使唔似心太軟都起碼會似fudge cake 或濕版brownie, 點知佢原來係又唔熱又好乾的sponge cake, 乾到一拮落去個蛋糕會剝落成碎, 食落仲完全無味(朱古力味/蛋味/甜味)! 旁邊的一堆whipped cream 又係無味; 現成的朱古力雪糕叫做最好食, 不過朱古力味亦唔香唔濃. 繼多年前美孚老麥的朱古力蛋糕之後, 呢件朱古力蛋糕都算係我有生以來食過最難食的朱古力蛋糕喇!

環境ok, 雖然唔識欣賞佢d 裝修的我覺得周圍設計不倫不類, 梳化椅坐得舒服, 可以坐0下hea 0下; 除0左怒bear 我的男waiter 外, 招呼唔差; 不過我又咁0岩見到男店員將跌過落地下的外賣膠杯蓋kup 落一個載住0野飲的外賣膠杯上, 真係黑仔!

埋單$40, 儼如倒錢落海, 離開時只有兩個字形容我對呢間0野的感覺-- "game over"!