已經來過royal feast食lunch幾次,每一次都食得好開心,每份lunch都總給予我一種delightful既感覺,今日個湯絕對係一個新賣點,竟然係用平時飲既麥精去整左個麥精湯,同事聽到都呆一呆,究竟麥精既湯會係什麼味道?答案係香滑之餘又帶少少甜,麥味比較濃,唔太似飲緊麥精,口感非常好,很好飲,同事都讚不絕口,亦體現出廚師的心思同非凡創意!主菜食海虎蝦,是我很喜歡既主菜,每次來呢到都係點蝦食既原因係廚師燒蝦時會加入自家制既紅椒粉,不會太辣而且帶點甜味,亦會為隻蝦帶來少許煙燻味,香口之餘亦令賣相更加吸引,美味無窮!甜品就轉左做馬卡龍,又係自家制,味道okay易入口,有酒店既水準。
  • 麥精湯