2017-08-13 4974 views
係open rice 見到這個雪人甜品,非常吸晴,所以約埋好朋友一齊去“do you want to taste the snowman?”小店又是一群後生仔女經營,充滿青春氣息,玩野味濃,淨係它們的中文名是 “威不騰”室內設計,簡潔貫徹青春玩野味,牆上貼滿Q版英雄壁畫等menu圖文並茂,簡潔而明最後,我地點左辣汁法蘭克福肉腸意粉, 小食拼盤, 飲品:巴黎鐵塔(荔枝玫瑰味),水晶球(荔枝玫瑰乳酸爆珠味), 甜品:雪人辣汁法蘭克福肉腸意粉: 材料足,茄味濃,微辣帶出鮮味,雜菌同法蘭克福腸配合得宜小食拼盤:芝士棒、雞翼、天婦羅蝦、薯角,芝士棒芝士勁多,可以拉芝士絲 雞翼:醃得入味,外脆肉汁多天婦羅蝦:感覺少蝦肉薯角:外脆內軟 飲品:巴黎鐵塔(荔枝玫瑰味),荔枝味重水晶球(荔枝玫瑰乳酸爆珠味):賣相吸睛,不過又是只嚐到荔枝味,爆珠太細粒甜品:雪人,這是是次覓食嘅目的,好好好玩呀!侍應生將雪人(用棉花糖、朱古力、百力支做)放左盛有朱古力脆脆榛子 mouss 上面,在碟中加水, 乾冰立即變成煙霧,一陣涼氣衝埋來,好涼快呀!雪人賣相可愛討好,真的捨不得食掉它,棉花糖鬆軟唔甜同唔黏牙,朱古力脆脆 脆

室內設計,簡潔貫徹青春玩野味,牆上貼滿Q版英雄壁畫等

menu圖文並茂,簡潔而明

辣汁法蘭克福肉腸意粉

雞翼:醃得入味,外脆肉汁多
天婦羅蝦:感覺少蝦肉
薯角:外脆內軟
小食拼盤

飲品:巴黎鐵塔(荔枝玫瑰味),荔枝味重
巴黎鐵塔(荔枝玫瑰味)

水晶球(荔枝玫瑰乳酸爆珠味):賣相吸睛,
不過又是只嚐到荔枝味,爆珠太細粒
水晶球(荔枝玫瑰乳酸爆珠味)

甜品:雪人,這是是次覓食嘅目的,好好好玩呀!侍應生將雪人(用棉花糖、朱古力、百力支做)放左盛有朱古力脆脆榛子 mouss 上面,在碟中加水, 乾冰立即變成煙霧,一陣涼氣衝埋來,好涼快呀!雪人賣相可愛討好,真的捨不得食掉它,棉花糖鬆軟唔甜同唔黏牙,朱古力脆脆 脆卜卜,榛子mouss 香滑有榛子味,底下還有香脆餅乾

雪人

辣汁法蘭克福肉腸意粉