2022-10-12 355 views
朋友係要見㗎!但因為真係好忙嘅關係,所以搵左閒日夜晚聚餐。星期二既晚上,去咗將軍澳近海嘅新屋苑探朋友,行左一陣Donki。而作為一個Foodie,即刻搜尋附近有咩美食,搵到一間幾chill 既Bar, 食西餐!餐牌上有好多唔同嘅選擇,包括扒類,意粉類。但近排食得太多餐,所以睇住荷包嘅關係,我哋就放棄咗食扒。1. Fish & Chips一上枱見到勁大塊魚柳,仲要係有兩塊!咬落去係好脆口,脆皮同肉之間係會有一個油香,鱈魚肉非常之滑。同埋可能師傅嘅功架,切開塊魚柳嘅時候,唔會好易散,每啖食落去都好有口感。除咗茄汁同沙律醬之外,多咗一個青草醬。非常唔錯~2. Beef Burger with Chips待應落單嘅時候會問你漢堡牛扒要幾多成熟,可以揀3成熟,半熟⋯我印象中唔會係間間餐廳都做到呢個安排。我地叫左要medium rare 的牛肉,上檯時候係跟返我哋嘅要求。中間仲有塊好香既芝士,完全融係牛肉上面,滿足我邪惡既願望。另外讚係啲薯條,勁厚勁大條嗰一隻,唔係幼薯條!食落去好多薯蓉,有咬口,炸出黎又香口,小編好鍾意食!餐牌有飲品揀,但因為小編陣間再上朋友屋企飲下野,所以冇叫到。但睇到唔少嘅人
朋友係要見㗎!

1. Fish & Chips

2. Beef Burger with Chips

餐牌有飲品揀,但因為小編陣間再上朋友屋企飲下野,所以冇叫到。但睇到唔少嘅人士都會喺度叫一杯嘢,摸下杯底放鬆chill 下。

餐廳閒日晚上唔算太爆,見到有家庭聚餐,見到有人飲嘢,就算我哋埋單差唔多九點幾,都仲有人入嚟食嘢下野。外籍嘅客人唔少,應該啱佢哋口味。埋單每人$200有找,晚餐+環境黎講叫幾唔錯。

味道: 9/10
服務: 8/10