2021-04-22
呢間Misu Seafood Cuisine坐落於灣仔黃金地段,主打海鮮美食,以不同食材同烹調方法將美食嘅鮮味帶出。今次叫咗個精選套餐,$288一位,已經包咗沙律、前菜、湯、主菜同甜品,真係幾抵食!。。🔘時令野菜沙律評分: 🌕🌕🌕🌑🌑評語: 沙律加咗麻醬同埋蟹籽,以更加貼合餐廳主題。而加入左蟹籽嘅沙律除左更有口感之外,亦多左一份鮮甜味。。。🔘海鮮刺身評分: 🌕🌕🌕🌕🌑評語: 前菜方面我哋一款揀咗刺身,另一款揀咗新鮮南非磯煮鮑魚。刺身總共有三款,包括三文魚、帶子同埋甜蝦。可以睇到三文魚真係好厚身好大塊😛同埋刺身真係好新鮮。。。🔘南非磯煮鮑魚評分: 🌕🌕🌕🌕🌑評語: 而鮑魚用上南非鮑魚,用磯煮汁浸泡六個鐘,再用磯煮汁去烹調,令到鮑魚十分入味之餘亦非常爽口,推介呀!。。🔘活蟹鮮鮑汁焗飯評分: 🌕🌕🌕🌕🌕評語: 主菜我地叫左活蟹鮮鮑魚汁焗飯,要留意返呢款焗飯係要求兩位以上嘅客人先可以order㗎。焗飯非常之足料,原隻蟹放晒入去,而且仲有好多新鮮蜆,再加入浸泡鮑魚用嘅磯煮汁落去焗飯,令每粒飯都吸收左鮑魚嘅鮮味,焗飯飯底粒粒分明,加埋少少飯焦仲好有口感,份量大到真係要兩個人先至可以食得晒😛😛。。🔘
🔘時令野菜沙律
🔘活蟹鮮鮑汁焗飯
評分: 🌕🌕🌕🌕🌕
🔘烏龍茶果凍
評分: 🌕🌕🌕🌗🌑
評語: 套餐仲有是日甜品😛係一個烏龍茶果凍,茶味好濃,但比較普通。
。
本身想order pancake,店員話因為全部新鮮製作,可能要20分鐘,可惜我之後有嘢做趕住要走🥲所以今次食唔到,希望下次可以試吓。如果大家想試嘅話記得早少少同店員講。
🔻值得一提係環境非常之舒服
🔻同埋店員好有禮貌