2019-03-29
今日係happy Friday諗住去食餐好嘅慶祝下,約埋個朋友一行四人嚟到呢間位於旺角譽發廣場嘅EAT ME Bar & Restaurant。 一入到去環境好有格調又有個大螢幕播住mv, 環境就唔錯喇唔知食物如何呢。我地揀左個二人套餐,要慢煮美國法式豬鞍扒配蘋果醬,再加$48要多個慢煮頂級安格斯肉眼扒配荷蘭醬。套餐裡面仲包兩個餐湯、兩份沙律兩杯野飲同兩個movenpick雪糕!由於四個人嘅關係我地仲額外叫左其他野食。 慢煮美國法式豬鞍扒配蘋果醬:塊豬扒好厚身啖啖肉又唔會好鞋口,配蘋果醬好夾,伴碟仲有啲薯蓉添。 慢煮頂級安格斯肉眼扒配荷蘭醬:呢塊安格斯成隻碟咁大塊,底下都有薯蓉。 額外嗌嘅野食仲有溫泉蛋雙重芝士大啡菇:一份有兩隻大啡菇,芝士下面會有一隻溫泉蛋,一切開啲蛋黃同菇嘅汁一齊湧出嚟,juicy到不得了! 肉醬芝士薯條:呢個份量都幾多,薯條鋪上肉醬同芝士去焗,呢個組合唔會有得輸。 唔記得講,野飲果度好推介呢杯特飲:茉莉蜜糖梳打,有蜜糖嘅清甜之餘仲有茉莉花嘅清香,加埋梳打汽水感覺好清爽! 最後食埋個movenpick雪糕就係一個完美嘅Happy Friday喇!
由於四個人嘅關係我地仲額外叫左其他野食。
慢煮美國法式豬鞍扒配蘋果醬:
慢煮頂級安格斯肉眼扒配荷蘭醬:
呢塊安格斯成隻碟咁大塊,底下都有薯蓉。
額外嗌嘅野食仲有
溫泉蛋雙重芝士大啡菇: