2021-03-26 699 views
DFS內嘅台灣菜「奔之食堂」話說同事早前畀「奔之食堂」嘅Hello Kitty擺設所吸引,好想黎一試。 於是今日就被同事帶左黎試下新嘢啦!今次間食店位於太陽廣場地庫,未入餐廳已被店外嘅海報裝飾吸引住,店內裝修走文清風格為主。 裝修吸引,但黎得食嘢當然要睇埋佢嘅食物質素如何。 眼見餐牌上嘅午市套餐都有唔少選擇。 今次我就點咗個宜蘭鹽酥雞滷肉飯,飲品揀咗手沖檸茶。宜蘭鹽酥雞滷肉飯滷肉飯,份量偏小,大食嘅朋友就未必夠食。滷肉肥瘦比例平均,味道一般;鹽酥雞鬆化香脆,但酒味比較重,唔知係咪為咗要掩蓋住雞嘅雪味🤔手沖檸茶完全無特別,而且茶味極淡,唔掂!整體來講,味道一般,不過不失,以呢個價錢,我覺得有其它更多更好嘅選擇。
DFS內嘅台灣菜「奔之食堂」

宜蘭鹽酥雞滷肉飯

手沖檸茶
完全無特別,而且茶味極淡,唔掂!

2021-03-25
Type of Meal