2024-02-01
食咗個$298的tea set,估唔到都幾精緻喎!第一層有龍蝦沙律,三文魚卷同埋鵝肝多士,有啲估唔到,雖然細細舊,都幾好食。第二層有炸蝦生菜卷,焗蔬菜撻,迷你牛肉漢堡同炸蝦。佢呢度係做東南亞菜,所以個牛肉漢堡有啲薑味,估唔到都幾驚喜喎。第三層係甜點,朱古力brownie正常味,士多啤梨mousse cake同奶凍都係椰子味嘅,嗰啲蜜糖珠珠有陣香味連埋椰子奶凍食都幾特別,但奶凍太實,口感差咗少少。藍色嗰舊估唔到係綠茶蛋糕,呢個淡口番少少都幾好食。馬卡龍係焦糖同另一舊疑似cream味,正常發揮。整體甜點偏甜,所以要提早叫定咖啡/茶,邊飲邊食比較好。咖啡都好飲,有層crema,好香。熱茶係breakfast tea。下午茶時間冇乜人,很清靜,就算叫杯嘢飲傾吓偈都唔錯,肯定舒服過Starbucks或者Pacific Coffee。我哋响Openrice app預先訂位,仲有七折,超抵!我哋都係即興去食,所以都係半個鐘前訂咋,方便。